Τάκης Πετρόπουλος: Η απάντησή του για τα προβλήματα μετά από έντονες βροχοπτώσεις στο δημοτικό σχολείο Αγίου Βασιλείου

10.10.2021 / 12:59
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
petropoulos

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στο πρόβλημα που προκαλείται στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Βασιλείου μετά από έντονη βροχόπτωση, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος, επισημαίνει τα εξής:

  1. Το σχόλιο στα social media που αναπαράχθηκε από portals δεν είναι κάποιων εκπαιδευτικών του σχολείου, όπως βεβαιώνει άλλωστε και εκπρόσωπός τους, αλλά κάποιου μη εκπαιδευτικού με στόχους προφανείς.
  2. Το κτίριο που στεγάζεται το σχολείο βρίσκεται σε αύλειο χώρο εκκλησίας στην οποία και ανήκει και ως εκ τούτου δεν νομιμοποιούνται οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να προβούν σε παρεμβάσεις. Πέραν τούτου όμως ουδέποτε υποβλήθηκε αίτημα του σχολείου για τυχόν συνδρομή του Δήμου στην επίλυση του προβλήματος.
  3. Όταν έγινε γνωστό το πρόβλημα στην Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού αυθημερόν αναλήφθηκε πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσης.
  4. Το εν λόγω κτίριο χρονολογείται από το 1987 και είναι ανεπαρκές, αναχρονιστικό και ακατάλληλο για τη στέγαση σχολείου. Έχει ανακοινωθεί επίσημα και είναι ευρύτατα γνωστό ότι η αρμόδια Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού έχει δρομολογήσει από πέρυσι την ανέγερση νέου σύγχρονου σχολικού κτιρίου στην περιοχή Πλατάνι και αναμένεται μέχρι τέλους Οκτωβρίου η ένταξη του σε κατασκευαστικό πρόγραμμα των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ).
  5. Για την αντιμετώπιση της έλλειψης αιθουσών διατέθηκαν στο σχολείο ως προσωρινή λύση και μέχρι την ανέγερση του νέου κτιρίου δύο αίθουσες προκάτ και γενικότερα αντιμετωπίζονται στο μέτρο του δυνατού τα προβλήματα που παρουσιάζει ένα τόσο παλιό κτίριο.
    Ο Πατραϊκός λαός, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές βλέπουν και γνωρίζουν την αλήθεια και κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης, μοιραία πέφτει στο κενό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα