Τα ποσά που θα πάρουν οι απογραφείς…και τα ποσά που παρακρατούνται

29.05.2022 / 13:15
01

Η ΕΛΣΤΑΤ έχει ήδη αρχίσει την αποστολή των mails στους απογραφείς, με την αμοιβή που δικαιούνται για τη συμμετοχή τους στην Απογραφή Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών 2021, την οποία καλούνται να αποδεχθούν ώστε κατόπιν να τους καταβληθεί το ποσό. (Εάν δεν συμφωνούν με το ποσό ή με κάποιο άλλο σκέλος της διαδικασίας, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον επόπτη τους.) Ωστόσο, με έκπληξη πολλοί απογραφείς, οι πολλές κρατήσεις που τους έχουν κάνει έχουν πετσοκόψει την αμοιβή τους.

Οι κρατήσεις αφορούν φόρο 8%, χαρτόσημο 3%, ΟΓΑ (20%) επί χαρτοσήμου, ΕΦΚΑ κύριας σύνταξης (13,33%) και ΕΦΚΑ υγειονομικής περίθαλψης (6,95%).

Τα μηνύματα οργής σε γκρουπ απογραφέων στο Facebook, είναι πολλά.

«Είναι απαράδεκτο. Μας είχαν πει 1.200 ευρώ για 120 κατοικίες, άρα κι εγώ, όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι, υπολόγιζαν ότι θα πληρωθούν γύρω στα 1.000 ευρώ. Αύξησαν τις κατοικίες στις 150, αλλά ο μισθός αντί να αυξηθεί μειώθηκε», γράφει η Χ.Β.

«Συγγνώμη, δουλέψαμε το διπλάσιο διάστημα από το συμφωνημένο, για το 1/3 των χρημάτων από το συμφωνημένο, σε τραγικές εργασιακές συνθήκες και δεν θα κάνουμε τίποτα;» λέει με τη σειρά της η Β.Μ. «#cancel_elstat», γράφει η ίδια μισοαστεία μισοσοβαρά. «Προσοχή, το mail αποδοχής πληρωμής πάει στα spam!» αναφέρει άλλος απογραφέας, συμπληρώνοντας την εικόνα.

«Η δική μου καθαρή αμοιβή βγαίνει 480 ευρώ, καθώς οι κρατήσεις φτάνουν τα 202 ευρώ», η 25χρονη Μ.Π., η οποία ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της και αποφάσισε να γίνει απογραφέας για την εμπειρία αλλά και το έξτρα εισόδημα.

Μέρος των κρατήσεων, πάντως, πρόκειται να επιστραφεί στους δικαιούχους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα