Τα άλλα τρένα να περνούν; – Κόσμος περιμένει τον Προαστιακό και τον Οδοντωτό

17.03.2023 / 21:03
ka 96

Από τις 22 Μαρτίου και μετά θα ξεκινήσει ο Προαστιακός στην Πάτρα τα δρομολόγια του, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που υπάρχουν, ενώ ερωτηματικό είναι το πότε θα ξεκινήσει εκ νέου την λειτουργία της γραμμής του Οδοντωτού.

Σύμφωνα με με τον διαχειριστή της ομάδας οι “Φίλοι του Προαστιακού Πάτρας” Βασίλη Γκλαβά μιλώντας στον Max Fm και στον Γιάννη Γεωργόπουλο, δεν υπήρχε κανένας λόγος να σταματήσει τα δρομολόγια της η βόρεια γραμμή του τρένου και κανονικά ήδη θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει.

Ο ίδιος εξήγησε τη θέση της ομάδας για να σταματήσει το τρένο να πηγαίνει στην Κάτω Αχαία, αλλά να φτάνει μόνο στα Καμίνια, τονίζοντας ότι δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα που καθυστερούν και την βόρεια γραμμή εξαιτίας του κομματιού αυτού. Ανέφερε επίσης ότι είναι αδιανόητο να προσλαμβάνονται σταθμάρχες με μπλοκάκι θέμα που ανέδειξε ο “Νεολόγος” σε ρεπορτάζ του.

Πάντως την επαναλειτουργία της γραμμής του Οδοντωτού περιμένουν και στα Καλάβρυτα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνο Δαφαλιά που μίλησε στον Max Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη,  η ακύρωση των δρομολογίων έχει φέρει μια σημαντική μείωση στην κίνηση της τοπικής αγοράς, καθώς αυτές τις μέρες θα γίνονταν αρκετές σχολικές εκδρομές που θα είχαν αντίκτυπο στα εμπορικά μαγαζιά και στην εστίαση.

Το πλήγμα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο αν δεν λειτουργήσει η γραμμή μέσα στον Απρίλιο που θα γίνουν αρκετές σχολικές εκδρομές μέσω του Οδοντωτού, ενώ θα έρθουν και οι πρώτοι ξένοι τουρίστες  με το τραινάκι να αποτελεί την μεγαλύτερη καλοκαιρινή τουριστική ατραξίον των Καλαβρύτων.

Το τραινάκι σύμφωνα με τους φίλους του Οδοντωτού είναι απολύτως ασφαλές, καθώς η σιδηροδρομική γραμμή έχει αλλάξει το 2009, ενώ υπάρχουν συστήματα που δεν αφήνουν να αναπτυχθούν μεγάλες ταχύτητες στη διάρκεια της διαδρομής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα