ΣΥΡΙΖΑ: Με ποια δεδομένα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση του τριήμερου εορτασμού του Αγίου Δημητρίου;

19.11.2020 / 22:07
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÄÉÁÖÏÑÅÔÉÊÇ ÇÔÁÍ ÖÅÔÏÓ Ç ËÉÔÁÍÅÉÁ ÓÔÏÍ ÉÅÑÏ ÍÁÏ ÁÃÉÏÕ ÄÇÌÇÔÑÉÏÕ ÓÔÇ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ËÏÃÙ ÔÙÍ ÌÅÔÑÙÍ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÁÍÄÇÌÉÁ ÔÏÕ ÊÏÑÙÍÏÉÏÕ (ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÉÄÇÓ)

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Θεσσαλονίκη όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα καταγράφηκαν 774 νέα κρούσματα στη συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα. Η κατάσταση, μάλιστα, παίρνει και πολιτικό χαρακτήρα.

«Απαντήσεις για την αδράνεια που έχει επιδείξει η κυβέρνηση και για τη μη έγκαιρη λήψη μέτρων στη διαχείριση της πανδημίας» στην περιοχή, ζητούν 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων (ΑΚΕ) που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

Την ερώτηση συνυπογράφει και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «κενό διαχείρισης της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, την καθυστερημένη επιβολή μέτρων και την ελλιπή προετοιμασία των νοσοκομείων, εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ».

Συγκεκριμένα, ρωτούν «με ποια δεδομένα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση του τριήμερου εορτασμού του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη ενώ λίγες μέρες πριν οι ειδικοί είχαν ενημερώσει για έκρηξη των κρουσμάτων και σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί για να ενδυναμωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη, πόσες προσλήψεις προσωπικού πραγματοποιήθηκαν και πόσες νέες ΜΕΘ δημιουργήθηκαν».

Επίσης ζητούν, την κατάθεση των επίσημων πρακτικών από τις συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί για την Θεσσαλονίκη και όλα τα αιτήματα που έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Υγείας για στελέχωση με προσωπικό και εξοπλισμό των νοσοκομείων της πόλης.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα