ΣΥΡΙΖΑ: Η υπόθεση των υποκλοπών να αναβαθμιστεί σε βασικό προεκλογικό θέμα

08.12.2022 / 7:48
alexis-tsipras-vouli-omilia

Εν μέσω έντονης φημολογίας που ξεκίνησε και συντηρεί η Κουμουνδούρου ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει ένα «μεγάλο χαρτί» που θα το βγάλει σήμερα στη Βουλή και θα μετατρέψει την υπόθεση των υποκλοπών από μία σειρά αποκαλύψεων χωρίς αποδείξεις σε μείζον ζήτημα που θα «ρίξει» την κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία του… σκηνικού για την αναμέτρησή του με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η υπόθεση των υποκλοπών να αναβαθμιστεί σε βασικό προεκλογικό θέμα για την κοινή γνώμη και να κυριαρχήσει κατά την επίσημη προεκλογική περίοδο. Για να συμβεί αυτό, το επιτελείο του κ. Τσίπρα – συμπεριλαμβανομένου και του Γραφείου Τεκμηρίωσης το οποίο έχει επωμισθεί τον κρισιμότερο ρόλο, χωρίς ως τώρα να έχει ανταποκριθεί στα θέλω του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ- ετοιμάζει μία σειρά κινήσεων και πρωτοβουλιών, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας, για να πετύχουν το στόχο τους.

Στην Κουμουνδούρου αφήνουν να διαφανεί, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται από τη Χαριλάου Τρικούπη, ότι το επιτελείο του κ. Τσίπρα κινείται σε συντονισμό με το επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη στην υπόθεση των υποκλοπών και ότι υπάρχει αλληλοενημέρωση αλλά και ανταλλαγή απόψεων πριν από μία κίνηση που θα κάνει το ένα κόμμα ή το άλλο. Για παράδειγμα, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να γνώριζαν εδώ και ημέρες την πρόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη να προσφύγει για την υπόθεση των υποκλοπών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μετά την επίσκεψη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκο, όπου -κατά τη δήλωσή του- έκανε υποδείξεις για το ρόλο της Δικαιοσύνης στην υπόθεση των υποκλοπών, χθες ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ και του ζήτησε πρόσβαση σε όλες τις διατάξεις, δηλαδή τις εισαγγελικές εντολές, που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, δικαστές και αξιωματικούς.

«Κάποια στιγμή το παιχνίδι και το κρυφτούλι με τους θεσμούς της Δημοκρατίας λαμβάνει τέλος», δήλωσε μετά τη συνάντηση, ενημερώνοντας πως ο λόγος της επίσκεψης στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών ήταν να ζητήσει από τον πρόεδρο της Αρχής, «όπως ο νόμος ορίζει, πρόσβαση ως πολιτικός αρχηγός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλες τις διατάξεις, που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφους, δικαστές, αλλά και αρχηγούς ή αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, και έχουν υπογραφεί την τελευταία τριετία».

«Με τους θεσμούς της χώρας και της Δημοκρατίας δεν θα παίζουμε. Πόσω δε μάλλον, με την εθνική ασφάλεια παιχνίδια δεν πρόκειται να ανεχτούμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Στην επιστολή του, ο κ. Τσίπρας σημειώνει την αρμοδιότητα της Αρχής όσον αφορά αφενός στον έλεγχο των νόμιμων διαδικασιών της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και αφετέρου στην ενημέρωση των θιγόμενων – ώστε να μπορούν να προσφύγουν δικαστικά-, αλλά και των πολιτικών αρχηγών για τις εισαγγελικές διατάξεις άρσης του απορρήτου. Σημειώνει επίσης τη δυσχέρεια της Αρχής να ενημερώσει λεπτομερώς τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εισαγγελικές διατάξεις άρσης απορρήτου λόγω του μεγάλου όγκου των υποθέσεων (περισσότερες από 15.000 διατάξεις). Καταλήγει ζητώντας την ενημέρωσή του ως πολιτικού αρχηγού για την άρση απορρήτου των επικοινωνιών που έχουν κοινοποιηθεί στην ΑΔΑΕ από τον Ιούλιο του 2019 και μετά και αφορούν πολιτικούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δικαστικούς, αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσιογράφων ή διαφορετικά στη χορήγηση του συνόλου των εγγράφων που αφορούν τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα