Συνταξιούχοι: Η κυβέρνηση ξέχασε να νομοθετήσει το ακατάσχετο των αναδρομικών!

02.10.2020 / 14:00
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

κυβέρνηση δεν έχει νομοθετήσει το ακατάσχετο και ανεκχώρητο των αναδρομικών των συνταξιούχων, ένταντι του Δημοσίου και τρίτων!

Την σοβαρότατη αμέλεια, παραδέχθηκε στη Βουλή ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Όπως είπε, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε τα τα αναδρομικά των συνταξιούχων να μην δεσμεύονται και να μην συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τημ εφορία, το Δημόσιο, τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες.

Η αποκάλυψη έγινε μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει εάν τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα είναι ακατάσχετα και εάν θα προστατευθούν με νομοθετική διάταξη.

«Η απάντηση σας», είπε ο κ. Αλεξιάδης απευθυνόμενος στον κ. Βεσυρόπουλο, «επιβεβαιώνει ότι, ως κυβέρνηση, στην τροπολογία του Ιουλίου δεν προβλέψατε να είναι ακατάσχετα τα ποσά. Τώρα λέτε ότι θα ρυθμιστεί το θέμα νομοθετικά. Πολύ καλά λέτε ότι θα καλύψετε νομοθετικά το κενό και είμαι χαρούμενος που συνέβαλα διότι τα αναδρομικά που είχε περικόψει η κυβέρνηση της ΝΔ και με απόφαση της δικαιοσύνης θα επιστραφούν, έστω και κουτσουρεμένα και έστω και με έναν απαράδεκτο νομικά και πολιτικά εκβιασμό, τα αναδρομικά αυτά δεν θα είναι κάτω από την απειλή συμψηφισμού με φόρους ή με κατασχέσεις. Είναι μια καλή αρχή και ελπίζω και με άλλες τέτοιες παρεμβάσεις να λυθούν τέτοια προβλήματα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα