Συνταγή για ζυμαρικά με παντζάρια και φέτα

27.01.2024 / 19:32
ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση τόσο για το μεσημέρι όσο και το βραδινό κι αν θέλεις να είσαι δημιουργική θα τα συνδυάσεις με θρεπτικά παντζάρια και φέτα.

Συστατικά
1/2 κιλό ζυμαρικά (κατά προτίμηση πέννες)
300 γρ. βρασμένα παντζάρια (μόνο το κόκκινο μέρος)
50 ml ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. φέτα
1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
χυμό από ½ λάιμ ή λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Βράζεις τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάς 1/2 φλιτζάνι από το νερό
Ρίχνεις στο μπλέντερ τα παντζάρια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το πιπέρι και τα χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
Θρυμματίζεις τη φέτα, τη βάζεις σε ένα μπολ και προσθέτεις, το μαϊντανό, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύεις καλά
Σουρώνεις τα ζυμαρικά, τα ρίχνεις και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτεις τη σος παντζαριού και μερικές κουταλιές από το νερό που κράτησε
Σερβίρεις και ρίχνεις από πάνω το μείγμα με τη φέτα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα