Συνταγή για pizza με σπανάκι και μοτσαρέλα

17.04.2024 / 7:43
pizza

Μια σπιτική pizza είναι τέλεια ιδέα για το weekend και αν θέλεις να είναι ελαφριά και γευστική ταυτόχρονα θα συνδυάσεις το σπανάκι με τη μοτσαρέλα. Απλά θα την λατρέψεις.

Συστατικά
370γρ. κατεψυγμένη ζύμη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
200γρ. σπανάκι πλυμένο καλά και στραγγισμένο
225γρ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. βασιλικό, ρίγανη, δεντρολίβανο και θυμάρι μαζί
1 φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.γλ. αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
Λαδώνεις ένα ταψί και απλώνεις τη ζύμη
Την ψήνεις για 10 περίπου λεπτά και όταν την βγάλεις από το φούρνο ρίχνεις αλάτι και απλώνεις ελαιόλαδο με ένα πινέλο
Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
Προσθέτεις το σπανάκι, ανακατεύεις και το αφήνεις για 5 περίπου λεπτά
Ρίχνεις το τυρί κρέμα, λίγο αλάτι, το μίγμα των αρωματικών, ανακατεύεις συνεχώς και τα αφήνεις να πάρουν μία βράση
Απλώνεις το μίγμα από την κατσαρόλα πάνω στη ζύμη ομοιόμορφα και προσθέτεις τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα
Ψήνεις την πίτσα για 5 περίπου λεπτά και σερβίρεις.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα