Συνταγή για παραδοσιακό ουγγαρέζικο γκούλας

31.01.2024 / 9:59
γκούλας-1

Κρύες ημέρες σαν τη σημερινή ένα παραδοσιακό ουγγαρέζικο πιάτο με μοσχαράκι και κόκκινες πιπεριές είναι ιδανικό.

Συστατικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γρ. μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε μικρά καρέ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κ.σ. πελτέ τομάτας
2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
1 μικρό ποτηρι λευκό ξηρό κρασί
300ml ζωμό βοδινού
3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
150ml ξινή κρέμα/sourcream
Τρόπος Μαγειρέματος
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 18 βαθμούς
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και περιμένεις να κάψει
Σε ένα πιάτο αλευρώνεις το μοσχάρι και το ρίχνεις στο τηγάνι γυρίζοντας με την ξύλινη κουτάλα για να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
Το τοποθετείς σε μια πιατέλα και το αφήνεις στην άκρη
Ρίχνεις ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν
Προσθέτεις στην κατσαρόλα το κρέας, τον πελτέ και την πάπρικα ανακατεύεις και το αφήνεις να βράσει για 5 περίπου λεπτά
Ρίχνεις τις ντομάτες το κρασί και το ζωμό βοδινού και σκεπάζεις την κατσαρόλα
Χαμηλώνεις τη φωτιά και το αφήνεις να βράσει για 1 ½ ώρα τουλάχιστον
Αδειάζεις το γκούλας σε μια γάστρα και το ψήνεις για λίγο ακόμη
Το αφαιρείς από το φούρνο, πασπαλίζεις με μαϊντανό, ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και την sour cream και το σερβίρεις ζεστό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα