Η ομελέτα είναι ιδανική για Κυριακάτικο brunch και σήμερα θα συνδυάσεις τα αυγά με σπανάκι και αρακά δημιουργώντας την πιο υγιεινή εκδοχή της.
Συστατικά
1 συσκευασία σπανάκι 500 γρ.
5 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. αρακά
2 αυγά
κύμινο
αλάτι
πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Πλένεις και στραγγίζεις καλά το σπανάκι
Ρίχνεις σε ένα τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι με το σπανάκι μέχρι να μαλακώσουν
Προσθέτεις τον αρακά και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά 10 περίπου λεπτά
Σπας τα αυγά μάτια και τα ρίχνεις στο τηγάνι μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο
Μόλις τα αυγά σφίξουν ελαφρά τοποθετείς με τη σπάτουλα προσεχτικά την ομελέτα σε ένα μεγάλο πιάτο και απολαμβάνεις.
Photo: iStock