Συνταγή για ινδικό κοτόπουλο biryani

20.02.2024 / 7:30
biryani-1

Συστατικά
Για τη μαρινάδα θα χρειαστείς:

6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
100γρ. γιαούρτι
¼ κ.γ. σκόνη κουρκουμά
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
2 κ.γ. αλεσμένος κόλιανδρος
1 κ.σ. αλεσμένη κανέλα

Για το biryani θα χρειαστείς:

300γρ. ρύζι μπασμάτι
60γρ. βούτυρο
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
Ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
3 λοβοί νεροκάρδαμο
1 ξυλάκι κανέλας
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
850ml ζωμός κοτόπουλου
1 ματσάκι κόλιανδρο χοντροκομμένο
15γρ. φύλλα μέντα
30γρ. κάσιους, ελαφρά ψημένα και χοντροκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

Βάζεις σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και το κοτόπουλο και τα αφήνεις στην άκρη για 5-6 ώρες ιδανικά.
Πλένεις πολύ καλά το ρύζι και το αφήνεις να στραγγίξει
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ρίχνεις 30 γρ. βούτυρο και σοτάρεις το μαριναρισμένο κοτόπουλο για 10 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά
Καθαρίζεις καλά το τηγάνι από τυχόν υπολείμματα, ρίχνεις 3ο γρ. βούτυρο και όταν λιώσει σοτάρεις τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να πάρουν χρώμα
Προσθέτεις το ρύζι και τα μπαχαρικά ανακατεύοντας καλά για 1 λεπτό
Βάζεις στο τηγάνι το κοτόπουλο και ρίχνεις το ζωμό ώστε να το καλύψει
Σκεπάζεις με το καπάκι και το αφήνεις να πάρει μία βράση
Το χαμηλώνεις και μαγειρεύεις για 10 λεπτά
Σβήνεις τη φωτιά και αφήνεις το τηγάνι στην εστία
Προσθέτεις τον κόλιανδρο και σερβίρεις με φύλλα μέντας, φύλλα κόλιανδρου και σπασμένα κάσιους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα