Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

17.04.2024 / 14:43
2

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης (16/4) στο Δημοτικό Κατάστημα Λουσικών το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, ο οποίος στην παρέμβασή του υπογράμμισε την ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων για την εκδήλωση πυρκαγιών, καθώς ένας μεγάλος αριθμός οικισμών του Δήμου βρίσκεται πολύ κοντά σε δασικές εκτάσεις και αυτό επιτείνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα. Επιπλέον, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη διαθεσιμότητα των μηχανημάτων του Δήμου που βρίσκονται σε ετοιμότητα παρέμβασης, όπως και στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών που δρομολογεί ο Δήμος, με σκοπό την έγκαιρη αναχαίτιση των πύρινων μετώπων.  

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν στελέχη από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ (Π.Ε. Αχαΐας), την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία, το Δασαρχείο, το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς και Κυπαρισσιακού Κόλπου, καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών Σωματείων και κυνηγετικών και φυσιολατρικών Συλλόγων, οι οποίοι μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στις αρμοδιότητες του καθενός, στον άμεσο καθαρισμό βλάστησης σε δημοτικούς και ιδιωτικούς χώρους, στην οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών και στη σύσταση ομάδων πυρασφάλειας ανά Κοινότητα.     

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Κωνσταντίνος Ταπεινός, κ. Κωνσταντίνα Ασκούνη, κ. Άγγελος Καραντζάς, κ. Βασίλειος Καρβουνιάρης, κ. Ηλίας Καμπέρος, κ. Ανδρέας Μπουχέλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, ο Επικεφαλής της Παράταξης «Δύναμη Προοπτικής για τη Δυτική Αχαΐα» κ. Φίλιππος Λιάκος, οι Πρόεδροι των  Κοινοτήτων, ο  κ. Βασίλειος Κούτρας και ο κ. Νικόλαος Γυφτάκης, από την Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ (ΠΕ Αχαΐας), ο Πύραρχος κ. Βασίλειος Μαρτζάκλης Δ/κτής Ν. Αχαΐας, ο Αντιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Μπαλντάς Δ/κτής Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, ο Αντιπύραρχος κ. Ανδρέας  Δημητρόπουλος Υποδιοικητής Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, ο Πυραγός κ. Θεόδωρος Λάττας Υποδιοικητής Π.Υ. Λεχαινών, ο Λοχαγός (ΤΧ) κ. Ιωάννης Αθανασόπουλος και ο Ανθυπολοχαγός (ΤΧ) κ. Στυλιανός Αγγελόπουλος από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο Αστυνόμος Β΄ κ. Χρήστος Ψύχος Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ο Πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Μιχαήλ Κωστάκης και η Σημαιοφόρος Λ.Σ. κ. Ευδοκία Τυροδήμου από το Λιμενικό Σώμα, ο κ. Κωνσταντίνος Οικονόμου και ο κ. Θεόδωρος Μπαχράς από το Δασαρχείο  και από τους Συλλόγους/Φορείς συμμετείχαν η κ. Γεωργία Καραμπέρου από το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς και Κυπαρισσιακού Κόλπου, ο κ. Γεράσιμος Παναγόπουλος από Σ.Ε.ΔΙ.Π. Δυτικής Αχαΐας, ο κ. Κωνσταντίνος Κολλιόπουλος και κ. Παναγιώτης Κοκκίνης από τον Φυσιολατρικό Σύλλογο «Η ΑΡΙΑ» και ο κ. Παναγιώτης Γραμματσούλιας από την Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου.    

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα