Συνάντηση εργασίας για αναπτυξιακά ζητήματα του Δήμου Ερυμάνθου

11.12.2020 / 17:10
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
20201211 ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΡΗΣ

Ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του Δήμου Ερυμάνθου τέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος με τον Δήμαρχο Ερυμάνθου, Θεόδωρο Μπαρή και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Παναγιώτη Λαλιώτη.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, τα ζητήματα μεταβίβασης ακινήτων ιδιοκτησίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς τον Δήμο Ερυμάνθου.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ακίνητο που βρίσκεται στον οικισμό Σταυροδρομίου Δ.Ε. Τριταίας με σκοπό την κατασκευή Δημοτικού Σχολείου καθώς και ακίνητο που βρίσκεται στη θέση «Μύλος» της πρώην Κοινότητας Λεοντίου για τη συγκέντρωση λυμάτων του αποχετευτικού δικτύου, δεδομένου ότι ο Δήμος προτίθεται να κατασκευάσει μικρή μονάδα βιολογικού καθαρισμού για τις ανάγκες  της περιοχής.

Επίσης, κατά τη συνάντηση τέθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του Δήμου Ερυμάνθου και τόσο από τον κ. Σακελλαρόπουλο όσο και από τον κ. Παπαδόπουλο εκφράστηκε η πάγια θέση της περιφερειακής Αρχής για διαρκή συνεργασία και στήριξη των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας, ακόμα και με την παροχή τεχνικής βοήθειας ή και διοικητικής, όπου αυτή μπορεί να υπάρξει.

«Ο στόχος μας είναι κοινός. Θέλουμε ο Δήμος Ερυμάνθου, εκμεταλλευόμενος όλες τις δυνατότητες που έχει, να γίνει ένας δήμος με αναγνωρίσιμη και ελκυστική ταυτότητα, στηριζόμενος στο ισχυρό πλουτοπαραγωγικό τομέα του, αλλά και στον μεγάλο περιβαλλοντικό του πλούτο. Προς αυτή την κατεύθυνση, δράσεις όπως το θεματικό πάρκο “Τόποι Μύθοι Άθλοι του Ηρακλή” ή η αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής που θα προκύψει από το φράγμα Αστερίου, προσφέρουν ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές στον Δήμο Ερυμάνθου, στις οποίες η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης» επεσήμανε ο κ. Σακελλαρόπουλος με την ευκαιρία της συνάντησης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα