Συναγερμός Τέλος: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

23.05.2022 / 7:30
9fcc348821ff87e1deea4837dd2e2ae3_L

Ανεμοβλογιά και όχι ευλογιά των πιθήκων  το ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα, με τις υγειονομικές αρχές να σημάνουν λήξη συναγερμού, αφού όπως ανακοίνωσε τόσο το υπουργείο Υγείας, όσο και ο ΕΟΔΥ, το ύποπτο πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε στη χώρα και οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο «Αττικόν» εν τέλει δεν έχει μολυνθεί από την ευλογιά των πιθήκων.

Μετά την εργαστηριακή εξέταση του δείγματος από τον 29χρονο τουρίστα από την Αγγλία, ο οποίος διακομίστηκε από την Κεφαλονιά στο «Αττικό» Νοσοκομείο -μαζί με τη σύντροφό του- με αεροδιακομιδή μέσα σε ειδικές κάψουλες, βρέθηκε ότι ο άνδρας ασθενεί τελικά από την γνωστή σε όλους ανεμοβλογιά.

Στο πλαίσιο αυτό και προς ενημέρωση των πολιτών, καθώς η ανησυχία έχει αυξηθεί, ο ΕΟΔΥ εξέδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ της Ανεμοβλογιάς και της ευλογιάς των πιθήκων.

Ο ιός της Ανεμοβλογιάς παρότι περιλαμβάνει το συνθετικό -pox είναι διαφορετικός από τον ιούς που προκαλούν Ευλογιά ή Ευλογιά των πιθήκων. Υπάρχει συνάφεια αναφορικά με τα συμπτώματα και την εμφάνιση δερματικών αλλοιώσεων που προκαλούνται από την Ανεμοβλογιά και την Ευλογιά, Ευλογιά των πιθήκων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα