Συχνούς ελέγχους και τεστ από τον ΕΟΔΥ ζητούν οι δικηγόροι της Πάτρας

25.11.2020 / 8:17
dikastiria1

Στα Δικαστήρια της Πάτρας έχουν εντοπιστεί μέχρι ώρας από το δεύτερο κύμα της πανδημίας τέσσερα κρούσματα δικηγόρων που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό και το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στους νομικούς κύκλους της πόλης.

Μάλιστα, αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους δικηγόρους είναι το Δικαστικό Μέγαρο, καθώς εκεί ένα μεγάλο ποσοστό από τους κατηγορουμένους που κάθε τόσο βρίσκονται στα εδώλιο είναι ρομά που πολλές φορές έρχονται όλοι μαζί για συμπαράσταση σε όσους δικάζονται, ενώ δεν τηρούν ούτε μέτρα και αποστάσεις.

Σε γενικές γραμμές οι δικηγόροι είναι έκθετοι στον κορωνοϊό και ενώ είναι αρκετά δύσκολο να κάνουν τηλεδιασκέψεις με τους εντολείς τους, κατά συνέπεια, έρχονται σε αναγκαστική επαφή μαζί τους, κυρίως στους χώρους των γραφείων τους.

Για όλα αυτά τα παραπάνω, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, Αθανάσιος Ζούπας, σκοπεύει να στείλει επιστολή στον ΕΟΔΥ, ζητώντας κλιμάκιο για να προχωρά σε συχνά διαστήματα σε ελέγχους και ιχνηλατήσεις στα μέλη του, αλλά και στους εργαζόμενους στο Δικαστικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα