Παρασκευή, 17.09.2021, 10:16 μμ

Στροφή προς τα εμβόλια δείχνουν τα νέα στοιχεία των ραντεβού – Έρχεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, οι πρώτοι στη λίστα

08.07.2021 / 10:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
emvolia

Τον σκληρό πυρήνα των πολιτών που παραμένουν ανεμβολίαστοι πασχίζουν να πείσουν κυβέρνηση και επιστήμονες προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση του τείχους ανοσίας στη χώρα το συντομότερο δυνατό.

Ενθαρρυντικό είναι ωστόσο ότι αυξήθηκαν τα ραντεβού που είχαν κλειστεί ανά ημέρα και ανά ηλικιακή ομάδα μέχρι την Τρίτη 6 Ιουλίου, με τους νέους να δίνουν τον τόνο, καθώς έχει «εκτοξευθεί» τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των ραντεβού που έχουν κλειστεί ειδικά στις ηλικιακές ομάδες 18-24 και 25-30. Αποθαρρυντικό όμως είναι το γεγονός, ότι παρά την εκστρατεία πειθούς που βρίσκεται σε εξέλιξη από την κυβέρνηση δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, δείχνει πως μεταξύ εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί παρατηρείται έντονη απροθυμία να βρεθούν σε ένα εμβολιαστικό κέντρο το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πάντως, η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή επικεντρώνει σε περιοχές με πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, με τους τοπικούς άρχοντες να συνδράμουν την εθνική προσπάθεια, ενώ η πολιτεία καλεί την Εκκλησία να βάλει «φρένο» σε ιερωμένους με απόψεις κατά του εμβολιασμού. «Πρέπει η θέση της Εκκλησίας σε επίπεδο Ιεράς Συνόδου να είναι ξεκάθαρη και να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό. Θα πρέπει να υπάρξει ένας περιορισμός σε ορισμένους ιερείς που έχουν πια προσωπικές απόψεις που όμως χρησιμοποιούν το σχήμα τους προκειμένου να πείσουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών Μάκης Βορίδης.

Πρωτοβουλία από την ΚΕΔΕ
Στη διατήρηση της ροής προς τα εμβολιαστικά κέντρα σε υψηλό επίπεδο επιχειρούν να συμβάλλουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου επισημαίνει πως «οι δήμοι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, για να πετύχουμε την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού των πολιτών σε όλη τη χώρα, ώστε να χτίσουμε το απαραίτητο τείχος προστασίας», καθώς «είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε, να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, να μιλήσουμε ακόμη περισσότερο με τους πολίτες, να ακούσουμε τα άγχη και τους προβληματισμούς τους και να πείσουμε όλους όσοι δεν έχουν ακόμη πειστεί, με επιστημονικά επιχειρήματα».

Έρχεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός – Οι πρώτοι στη λίστα
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες του πληθυσμού, είναι το επόμενο όπλο της κυβέρνησης στη μάχη με τον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του. Και μάλιστα η απόφαση αυτή θα έχει διττή στόχευση: α) προστασία ομάδων του πληθυσμού που έρχονται σε επαφή με συγκεκριμένα επαγγέλματα και β) οι συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων να λειτουργήσουν ως παράδειγμα για τους δύσπιστους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έναρξη του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα ξεκινήσει νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό (Σεπτέμβριο), προκειμένου το φθινόπωρο να βρει εμβολιασμένο το σύνολο των συγκεκριμένων εργαζομένων. Πρώτοι στη λίστα για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς βρίσκονται οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας και το υγειονομικό προσωπικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται στο κυβερνητικό επιτελείο η υποχρεωτικότητα και για τους εκπαιδευτικούς με σκοπό την ομαλή λειτουργία των σχολείων από το Σεπτέμβρη.

Πάντως, οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας λύνουν τα χέρια του πρωθυπουργού, καθώς αναφανδόν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού για ομάδες εργαζόμενων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, όπως για παράδειγμα όσοι εργάζονται στην εκπαίδευση, την εστίαση και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τάσσεται το 65% των Ελλήνων, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα