Στο σκαμνί – Η υπόθεση με τος πλαστούς γάμους στη Κάτω Αχαΐα θα φτάσει σύντομα στο ακροατήριο

07.03.2021 / 13:37
weddings-3225110

Του Αλέξανδρου Κογκόλη

Στον ανακριτή βρίσκεται ο φάκελος της γνωστής υπόθεσης με τους πλαστούς γάμους, στην Δυτική Αχαΐα.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης για την τρίγαμη γυναίκα από την Πάτρα, η οποία αποτέλεσε πανελλήνια είδηση, ξύπνησε μνήμες, για το γνωστό σκάνδαλο, το οποίο επανέρχεται στο προσκήνιο και από δικαστικής πλευράς.

Ο «Νεολόγος» προχώρησε σε νέα έρευνα, επί της δικαστικής διαδικασίας και παρουσιάζει στους αναγνώστες του όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον εν λόγω φάκελο.

«Θα φτάσει στο ακροατήριο»

Όταν ο Ανακριτής ολοκληρώσει το κατηγορητήριο, θα καλέσει σε απολογία του συμμετέχοντες στην «εγκληματική οργάνωση», σύμφωνα με το πόρισμα της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων, του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο μεταβιβάστηκε στον Εισαγγελέα και από εκεί στον Ανακριτή.

Σύμφωνα με νομικούς που μίλησαν στο «Νεολόγο», η δικαστική διαδικασία θα τρέξει το επόμενο χρονικό διάστημα κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα φτάσει στο ακροατήριο.

Στην υπόθεση με τους πλαστούς γάμους φέρονται εμπλεκόμενοι πρώην αντιδήμαρχοι, αυτοδιοικητικά στελέχη και ο τότε ληξίαρχος. Ανάμεσά τους και, ο τότε αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, πολιτικός προϊστάμενος του ληξιαρχείου και μετέπειτα Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας (πλέον πρώην Δήμαρχος).

Στους  τέσσερις αυτοδιοικητικούς βρίσκεται σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η δέσμευση των λογαριασμών τους, παρά τις προσφυγές τους για ακυρότητα.

10.000 ευρώ η ταρίφα!

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται το 2013, όταν τα αρχεία πέρασαν σε ηλεκτρονική μορφή! Δήμαρχος ήταν ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σύμφωνα και με το πόρισμα δεν εμπλέκεται στην όλη υπόθεση. Ο ληξίαρχος, που στην ουσία, υλοποιούσε τις διαδικασίες των πλαστών πολιτικών γάμων, καθαιρέθηκε.

Οι άνδρες του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ είχαν «ξεσκονίσει» το 2014 τα αρχεία του δημοτολογίου και του ληξιαρχείου Κάτω Αχαΐας, για περιπτώσεις παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών μέσω πολιτικών γάμων. Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών είχε αποφανθεί ότι, από το έτος 2011μέχρι και το 2013, τριάντα γυναίκες είχαν τελέσει περισσότερους από έναν γάμους με 73 αλλοδαπούς. Οι περιπτώσεις φτάνουν τις 122, με την ταρίφα για τον κάθε γάμο να αποτιμάται στις 10.000 ευρώ!

Η σύνδεση με το σήμερα

Η Αργυρώ Κοττά από την Πάτρα μετά τον χωρισμό της θέλησε να κάνει σύμφωνο συμβίωσης.

Όταν επιχείρησε να προβεί στις νόμιμες διαδικασίες διαπίστωσε ότι ήταν παντρεμένη όχι μόνο με τον πρώην άνδρα της , αλλά και με δύο ακόμα και μάλιστα Ινδούς.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ίδια, οι γάμοι αυτοί είχαν γίνει στην Κάτω Αχαΐα. Μάλιστα, ο γάμος με τον έναν Ινδό είχε ακυρωθεί για να γίνει ο γάμος με τον δεύτερο. Η κ. Κοττά που ζει πλέον στη Κέρκυρα καλείται να μπει σε δικαστική περιπέτεια προκειμένου να προχωρήσει τη ζωή της. Όπως τονίζει  η ίδια αν δεν είχε πάει για σύμφωνο συμβίωσης, δεν θα είχε μάθει ότι είναι  τρίγαμη, αφού κανένας δεν την είχε ενημερώσει.

(από την εφημερίδα “Νοελόγος”)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα