Στο Αίγιο παραμένει η Σχολή Φυσικοθεραπείας – 170 νέοι εισακτέοι από φθινόπωρο

13.05.2021 / 22:13
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 27

Η Φυσικοθεραπεία παραμένει στο Αίγιο και με…υπουργική βούλα, αφού η σημερινή επίσημη ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή, που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, ξεκαθαρίζει πως για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος προβλέπονται 170 νέοι εισακτέοι στη Σχολή Φυσικοθεραπείας με έδρα το Αίγιο.

Η είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει την εκτίμηση πως η προτεινόμενη, εκ μέρους της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, για μεταφορά της έδρας στην αχαϊκή πρωτεύουσα είχε “παγώσει” ήδη από τη συνεδρίαση του ανώτερου οργάνου του πανεπιστημιακού ιδρύματος, μετά και από τις τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και βεβαίως και των βουλευτών Αχαΐας που συμμετείχαν. Αρκετά σημαντική υπήρξε τότε και η τοποθέτηση των καθηγητών της Ιατρικής Σχολής Πατρών, που τόνισαν πως δεν υπάρχουν κατάλληλα κτίρια για να λειτουργήσει η Φυσικοθεραπεία στην Πάτρα και βεβαίως αξιόλογη ήταν και η άποψη που εκφράστηκε πως, εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, υπάρχει και η Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου αλλά και άλλες τοπικές δομές που μπορούν να καλύψουν επάξια τις ανάγκες πρακτικής εξάσκησης των φοιτητών.

Έτσι, το Αίγιο από το φθινόπωρο ετοιμάζεται να υποδεχθεί 170 νέους φοιτητές, σε μια σχολή που αποτελεί πρότυπο για όλη τη χώρα σε πολλά επίπεδα, κυρίως όμως στο ακαδημαϊκό.

Το filodimos.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αιγιαλείας κ. Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος σημείωσε: “Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως επιστέγασμα μιας τεράστιας και διαρκούς προσπάθειας εκ μέρους μας, μιας και τόσο καιρό, αθόρυβα και μεθοδικά, εργαζόμασταν για το ποθητό και δίκαιο για την πόλη μας και τη σχολή, αποτέλεσμα. Βεβαίως νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση για τα νέα, τα οποία είχαμε εξασφαλίσει και γνωρίζαμε από το μεσημέρι, με επαφές μας με το Υπουργείο Παιδείας που πήρε και την τελική πολιτική απόφαση. Ευχαριστούμε όλους όσοι συντέλεσαν αλλά δεν τελειώσαμε εδώ. Ο στόχος μας είναι, να ματαιωθεί οριστικά η όποια σκέψη για μεταφορά της έδρας της σχολής αλλά και να ενισχυθεί η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην πόλη μας με νέες σχολές.”

Πηγη: filodomos.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα