Παρασκευή, 3.02.2023, 4:30 μμ

Στην Ηλεία η μεγαλύτερη ψαριά των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα – Ζυγίζει 400 κιλά – Φωτογραφία

23.02.2022 / 10:36
tonos_killini-1536x1060

Η φωτογραφία μετά το ψάρεμα στην Ηλεία εντυπωσιάζει. Ένας τόνος 400 κιλών, με το μήκος του να ξεπερνάει τα τρία μέτρα…

Ένας τόνος βάρους 400 κιλών και μήκους πάνω από τρία μέτρα αλιεύτηκε χθες το πρωί (21-02-2022) από οικογένεια ψαράδων στην Ηλεία και πιο συγκεκριμένα στην Κυλλήνη. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια, που αλιεύτηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και φυσικά αναμένεται να γίνει ανάρπαστο.

Το αλιευτικό του καπετάν Κώστα Χατζήπαπα, ανιψιού του βετεράνου καπετάνιου Αρίστου, πέτυχε διάνα και αλίευσε από τα καταγάλανα νερά του Ιονίου, τον τόνο των 400 κιλών. Ο ερυθρός τόνος, μέσω Πάτρας θα φύγει για την Ιαπωνία, όπου η ζήτηση του συγκεκριμένου ψαριού είναι μεγάλη.

Ο ερυθρός ή κόκκινος τόνος είναι το μεγαλύτερο είδος τόνου και ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια με οστέινο σκελετό.  Είναι γνωστός επίσης ως τόνος με γαλάζια πτερύγια ή κυανόπτερος και επίσης κόπανος, όρκυνος, ορτσίνι, μαγιάτικο, γλουπέας, γοφός ή γόφος ή απλά τόνος.

Είναι ένα γρήγορο και δυνατό ψάρι, το οποίο κατατάσσεται στους κορυφαίους θηρευτές του ωκεανού. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι οι μύες του παράγουν αρκετή θερμότητα ώστε να έχει υψηλότερη θερμοκρασία σώματος από αυτή του περιβάλλοντος. Δείτε την εικόνα του ertnews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα