Στη γραμμή εκκίνησης… το νέο retail park στην Πάτρα – Ξεκίνησαν οι εργασίες

08.03.2022 / 21:46
ka 39

Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες για το νέο retail park της Ten Brinke στην Πάτρα, στο ακίνητο της πρώην ΑΒΕΞ.

Έχουν ξεκινήσει ήδη οι κατεδαφίσεις των παλιών ξύλινων κτιρίων που υπάρχουν μέσα στο ακίνητο της πρώην βιομηχανίας ξύλου της πόλης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου

Σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, θα κατεδαφιστούν όλα τα κτίρια που βρίσκονται επί του ακινήτου με στόχο την ανέγερση όλων των νέων κτιρίων.

Ακόμη δεν έχουν εγκριθεί οι οικοδομικές άδειες για τις νέες αναπτύξεις αλλά ήδη από το τέλος του 2021 είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η προετοιμασία για την κατάθεση των φακέλων.

Το ακίνητο – φιλέτο που στέγαζε την πρώην ΑΒΕΞ, στην περιοχή της Ακτής Δυμαίων, απέναντι από το νέο λιμάνι της πόλης, αποκτήθηκε από την Ten Brinke στο τέλος του 2020.

Συγκεκριμένα, το ακίνητο 21,5 στρεμμάτων, της πτωχευμένης πλέον βιομηχανίας ξύλου, ΑΒΕΞ, αποκτήθηκε από τη θυγατρική της Ten Brinke, Polikenco, έναντι 3,3, εκ. ευρώ, όπως έχει ενημερώσει ήδη από το 2021 το bizness.gr

Υπήρξαν διάφορες σκέψεις για την αξιοποίησή του, όπως η περίπτωση κατασκευής ξενοδοχείου, η οποία όμως εγκαταλείφθηκε τελικά, προς όφελος της δημιουργίας ενός εμπορικού πόλου.

Η έκταση του ακινήτου (και η ωφέλιμη επιφάνεια για κατασκευή) δεν επέτρεπε την κατασκευή εμπορικού κέντρου (mall), οπότε προκρίθηκε η δημιουργία ενός εμπορικού πάρκου. Στα ίδια δηλαδή πλαίσια που έχει κινηθεί και στην Αθήνα, με τη δημιουργία του Piraeus Retail Park.

Τα σχέδια της Ten Brinke για το εμπορικό πάρκο της Πάτρας οριστικοποιούνται ενώ έχει ήδη κλείσει το πρώτο μεγάλο deal με τον όμιλο Φουρλή για το νέο IKEA.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος Φουρλή απέκτησε το 50% της Polykenco και σχεδιάζει να λειτουργήσει στο ακίνητο της Ακτής Δυμαίων το πρώτο “μικρό ΙΚΕΑ πόλης” στην Ελλάδα, ένα νέο concept που αναπτύσσει ο όμιλος.

Στο project θα εμπλακεί η νέα εταιρεία real estate του ομίλου, Trade Estates, η οποία στην περίπτωση του μεγάλου εμπορικού πάρκου στον Κηφισό αγόρασε το retail park από την Ten Brinke που το κατασκεύασε.

Το ύψος της επένδυσης για το εμπορικό πάρκο στην Πάτρα υπολογίζεται σε περίπου 20 εκ. ευρώ.

ypodomes.com.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα