Σταθερή η διάθεση συνεργασίας δημοτικής αρχής και εργαζομένων στο Δήμο Αχαΐας

05.03.2021 / 14:39
katw-achaia-drone-810x539

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δημοτική αρχή υποδέχθηκε την απόφαση για προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας.
Σε ότι αφορά τα αιτήματα που ώθησαν στη στάση εργασίας είναι χρήσιμο να τεθούν υπ’ όψιν όλων τα παρακάτω δεδομένα:

• Σε ότι αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στην καθαριότητα προσελήφθη γιατρός εργασίας καθώς και τεχνικός ασφάλειας ενώ έχει δεσμευτεί κονδύλι ύψους 40.000 ευρώ για μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η συγκρότηση ατομικών ιατρικών φακέλων για όλους τους εργαζόμενους του τομέα, ενώ δρομολογείται η διενέργεια όλων των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων, όπως ακριβώς προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.
• Δεν χωρά η παραμικρή αμφιβολία ότι τα κοντέινερ είναι ακατάλληλα ως χώρος εργασίας κι αυτή η ακαταλληλότητα ισχύει για όλα τα προηγούμενα έξι χρόνια που εξυπηρετούν ανάγκες του Δήμου και των δημοτών. Η οριστική λύση του προβλήματος βρίσκεται στην ανέγερση του νέου δημαρχείου για την οποία η παρούσα δημοτική αρχή πέτυχε να χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών με κονδύλι ύψους 1.240.000 ευρώ. Αυτή είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου που η ανέγερση του νέου δημαρχείου έχει αποκτήσει ρεαλιστική προοπτική και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Ταυτόχρονα η δημοτική αρχή έχει δεσμεύσει κονδύλιο ύψους 35.000 ευρώ για τη μεταφορά δραστηριοτήτων που σήμερα φιλοξενούνται στα κοντέινερ στο κεντρικό κτίριο του Δήμου και πιέζει για τις αναγκαίες υπηρεσιακές κινήσεις προς υαλοποίηση αυτού του σχεδίου. Τέλος σημειώνεται ότι έχει ήδη καταβληθεί δαπάνη ύψους 10.000 ευρώ για τη συντήρηση και την ανανέωση των κλιματιστικών στα κοντέινερ.
• Σε ότι αφορά τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η δημοτική αρχή υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη για προλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες του Δήμου. Ταυτόχρονα η δημοτική αρχή έχει ζητήσει και περιμένει από τις αρμόδιες υπηρεσίες την ολοκλήρωση των κινήσεων που θα επιτρέψουν στο Δήμο τη συμμετοχή του τόσο στο πρόγραμμα κινητικότητας όσο και την ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδιασμού, εξέλιξη που θα επιτρέψει στο Δήμο να πάρει μέρος στους κατά καιρούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Δήμο.

Η δημοτική αρχή είναι απολύτως πεπεισμένη ότι τα ζητήματα που θέτει το Σωματείο των εργαζομένων και που εξ’ αιτίας τους προχωρεί στη στάση εργασίας, δεν αποτελούν αντικείμενο αντιδικίας μεταξύ δημοτικής αρχής και Σωματείου. Πρόκειται για προβλήματα που διατηρούν διαχρονικό χαρακτήρα και που βρίσκονται σταθερά στο επίκεντρο των προσπαθειών της δημοτικής αρχής με ορατά τα πρώτα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών.

Η δημοτική αρχή πιστεύει ότι η βασική υποχρέωση των εργαζομένων σχετίζεται με την εργατικότητα, την αποτελεσματικότητα και τη συνεχή και συνειδητή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Ιδιαίτερα οι συνδικαλιστές είναι αυτοί που πρώτοι οφείλουν να δίνουν το καλό παράδειγμα στην υπηρεσία του δημότη και όχι να προωθούν άλλου τύπου σκοπιμότητες.

Τέλος, η δημοτική αρχή υπογραμμίζει ότι για να επιλυθούν τα προβλήματα απαιτείται η συνεργασία των δημοτικής αρχής και των εργαζομένων, η κοινή προσπάθεια και διεκδίκηση και όχι η πρόκληση αναμετρήσεων που δεν έχουν πραγματικό αντικείμενο. Σε αυτήν την κατεύθυνση η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να εργάζεται χωρίς ταλαντεύσεις και δίχως διάθεση συμμετοχής σε άγονες αντιδικίες με τους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα