Σταϊκούρας: Σημαντικό και επιτυχημένο εργαλείο ο εξωδικαστικός μηχανισμός

22.02.2023 / 14:50
staikouras

«Σημαντικό επιτυχημένο και αποτελεσματικό εργαλείο», χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό μηχανισμό για τη ρύθμιση οφειλών, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι «μέχρι χθες 3.755 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει οφειλές προς το δημόσιο και χρηματοδοτικούς φορείς συνολικού ύψους άνω του 1,22 δισ. ευρώ».
«Μόνο τις τελευταίες 6 μέρες 124 πρόσθετοι νέοι δανειολήπτες ρύθμισαν συνολικά το ιδιωτικό τους χρέος. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση το τελευταίο διάστημα», επεσήμανε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υπεραμυνόμενος στη βουλή, τη τροπολογία που προβλέπει βελτιώσεις στη διαδικασία για τις εξωδικαστικές ρυθμίσεις οφειλών η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την εξαγορά κατεχομένων ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου.

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για τον εξωδικαστικό
Παράλληλα, ο Χρήστος Σταϊκούρας απέρριψε τις ενστάσεις της Αντιπολίτευσης ότι κατατέθηκε αιφνιδιαστικά χθες το βράδυ και πρέπει να αποσυρθεί για να γίνει ουσιαστική συζήτηση και να κληθούν και φορείς, αντιτείνοντας ότι εδώ και μία εβδομάδα είχε δοθεί ήδη στη δημοσιότητα προς ενημέρωση.

«Αντιλαμβάνομαι την αγωνία κάποιον να αναφέρονται σε αναβρασμούς για τους πλειστηριασμούς, αλλά όχι και από τους εμπνευστές των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών», σημείωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Χρήστος Σταϊκούρας: Αυξήθηκαν οι αιτήσεις των πιστωτών
Όπως τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, οι αιτήσεις των πιστωτών οι οποίες ξεκίνησαν πέρσι το καλοκαίρι του 2022 από το 25% που ήταν περίπου έφθασαν στο 70% και δείχνουν αυξητική τάση.

«Συγκριτικά, ενώ στον προηγούμενο εξωδικαστικό της προηγούμενης κυβέρνησης, μπήκαν 2.200 συμπατριώτες μας για ρυθμίσουν τις οφειλές τους σήμερα έχουν φθάσει στις 3.755 οι αιτήσεις με αυξητική τάση», σημείωσε.

Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για «σημαντικές βελτιώσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού για οφειλές που επέρχονται με τη νέα ρύθμιση» προσθέτοντας ότι «είναι ένας μηχανισμός που σήμερα που μιλάμε παρά τις καθυστερήσεις, τις ατέλειες και τις δυσκολίες αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος το πιο επιτυχημένο εργαλείο ρύθμισης οφειλών των τελευταίων 12 ετών».

«Παρά τη σημαντική πρόοδο τον τελευταίο μήνα δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε, επισήμανε ωστόσο. Γι’ αυτό, κυρίως οι διαχειριστές δανείων και οι τράπεζες πρέπει να εργαστούν πιο σκληρά και αποτελεσματικά ώστε να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους αλλά και τις προτάσεις ρυθμίσεων προς τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα