Σταϊκούρας: Επέκταση, διεύρυνση, εμπλουτισμός και ενίσχυση των μέτρων στήριξης

05.11.2020 / 10:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ ÄÇÌÏÓÉÙÍ ÅÐÉ×ÅÉÑÇÓÅÙÍ ÔÑÁÐÅÆÙÍ ÏÑÃÁÍÉÓÌÙÍ ÊÏÉÍÇÓ ÏÖÅËÅÉÁÓ ÊÁÉ ÖÏÑÅÙÍ ÊÏÉÍÙÍÉÊÇÓ ÁÓÖÁËÉÓÇÓ ×ÑÇÓÔÏÓ ÓÔÁÉÊÏÕÑÁÓ ÕÐÏÕÑÃÏÓ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ

Στο τετράπτυχο επέκταση, διεύρυνση, εμπλουτισμός και ενίσχυση των μέτρων στήριξης προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου να ενισχυθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι υπάρχουν τα ταμειακά διαθέσιμα ώστε να στηριχθεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ακόμη και στο χειρότερο σενάριο. Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο και θα ανακοινωθούν και σήμερα έχουν ως οδηγό τέσσερις άξονες: τον εργαζόμενο, τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων και τέλος τη μείωση των ενοικίων. Παράλληλα ανέφερε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα σήμερα είναι 37 δισ. ευρώ, όσα και στην αρχή της υγειονομικής κρίσης.

«Γεμίζουμε το ταμείο και τα δίνουμε στην πραγματική οικονομία», είπε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι τουλάχιστον το 2021 δεν θα υπάρχουν δημοσιονομικοί κανόνες και στόχοι που σημαίνει ότι θα υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία, υπογραμμίζοντας ότι θα επεκταθούν σε βάθος χρόνου οι υποχρεώσεις.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα