Παρασκευή, 3.02.2023, 10:11 μμ

Σπάρτη: Οι πρώτες συλλήψεις για τα κυνοκομεία – κολαστήρια

22.02.2022 / 22:39
ka 37

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τα δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης ήταν σοκαριστικές. Αδέσποτα σκυλιά μέσα σε βρώμικα κλουβιά, σκελετωμένα, χτυπημένα σκυλιά να τρέμουν, σε άθλια κατάσταση, πεινασμένα. Μια εικόνα που δεν προάγει τον πολιτισμό μας και έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους του κράτους αλλά και τις οδηγίες της Ευρώπης.

Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και ήδη έγιναν οι τρεις πρώτες συλλήψεις ανάμεσα τους και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Ο δε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε για το θέμα:

 «Μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων στα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης διέταξα την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας. Έγιναν τρεις συλλήψεις. Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, πρώην αστυνομικός.

Για το θέμα επικοινώνησε μαζί μου και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, που από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον. Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους».

Στα δυο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης οι εικόνες που κατέγραψε η φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek stray», ήταν γροθιά στο στομάχι. Τα αποστεωμένα ζώα κακοποιούνταν βασανίζονταν και το μόνο που τα περίμενε ήταν ο αργός θάνατος. Τρώνε και ζουν μέσα στα περιττώματα τους. Τα κλουβιά είναι μικρά δεν τα προστατεύουν από τον ήλιο ή τη βροχή και το κρύο ενώ τα περισσότερα σκυλάκια έχουν δερματικές παθήσεις, και άλλα νοσήματα όπως καλαζάρ και ψώρα. Και όλα αυτά σε έναν χώρο γεμάτο σκουπίδια και ακαθαρσίες

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα