Παρασκευή, 15.01.2021, 2:19 πμ

Σούπερ μάρκετ: Ανοιχτά την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, το ωράριο λειτουργίας

02.01.2021 / 21:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
lianiko-emporio-souper-market-katanalotes

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που είχε εκδοθεί τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων μπορούσαν να ανοίξουν παρά το lockdown από τις 7:00 έως 21:00. (προαιρετικό ωράριο λειτουργίας). Με βάση τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα 2/1 τα σούπερ μάρκετ άυριο πρέπει να παραμείνουν ανοικτά μέχρι και τις τις 20.00. (η απαγόρευση κυκλοφορίας αρχίζει στις 21.00 το βράδυ).

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα ισχύουν δηλαδή από αύριο 3/1 στις 6 το πρωί μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου.

Αυτό που θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους οι καταναλωτές, είναι ότι πρόκειται για προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, και καλό είναι να ενημερώνονται για το ωράριο λειτουτργίας του καταστήματος που τους ενδιαφέρει είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, είτε επισκεπτόμενοι τις ιστοσελίδες τους είτε τις σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά
Σημειώνεται πως για την πρώτη Κυριακή του έτους είχε ανακοινωθεί πως θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, ενώ στην αλυσίδα Μασούτης θα λειτουργήσουν επιλεγμένα καταστήματα με ωράριο 10:00-16:00.

Από την άλλη, τα ΑΒ Βασιλόπουλος έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν με ωράριο 9:00-17:00.

Το λιανεμπόριο δεν θα λειτουργήσει λόγω τον έκτακτων νέων μέτρων.

Σε κάθε περίπτωση εντός του καταστήματος πρέπει να υπάρχουν τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.

Η απόσταση πρέπει να τηρείται στο ενάμισι 1,5 μέτρο μεταξύ των ατόμων.

Απαιτείται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.

Για τη μετάβαση σε κατάστημα ή σούπερ μάρκετ, υπενθυμίζεται, απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό μετακίνησης 2.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ