Σκληρό lockdown σε …λάθος περιοχή ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς!

02.04.2021 / 22:48
ντα 32

Μπορεί κατά τη σημερινή ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς να ανέφερε ότι μεταξύ των νέων περιοχών που μπαίνουν σε σκληρό lockdown είναι και η Χάλκη των Δωδεκανήσων, ωστόσο οι τοπικές αρχές του νησιού αποκαλύπτουν μιλώντας στο newsit πως πρόκειται για… μπέρδεμα.

Μέχρι πριν λίγες ώρες το πανέμορφο νησί του Νοτίου Αιγαίου, θεωρούνταν από τους Covid – free προορισμούς, καθώς δεν είχε σημειωθεί ούτε μια μόλυνση από το φονικό ιό που επελαύνει και στην Ελλάδα. Κατά τη σημερινές ανακοινώσεις όμως για την πορεία του κορονοϊού και για τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να παρθούν, ανακοινώθηκε ότι και η Χάλκη μπαίνει σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, καθώς στο νησί εντοπίστηκαν 6 κρούσματα.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε: «Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι δήμοι Ρόδου και Χάλκης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου. Η Ρόδος έχει 124 ενεργά κρούσματα όταν στις 23 Μαρτίου είχε μόλις 38, τα κρούσματα έχουν δηλαδή υπερτριπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες, ενώ στη Χάλκη υπάρχουν αυτή τη στιγμή έξι ενεργά κρούσματα όταν μέχρι και τις 24 Μαρτίου δεν είχε εντοπιστεί κανένα κρούσμα».

Ο Δήμαρχος του νησιού Άγγελος Φραγκάκης, δήλωσε έκπληκτος από την απόφαση να μπει η Χάλκη μεταξύ των περιοχών του υγειονομικού χάρτη με χρωματισμό βαθύ κόκκινο. Όπως ανέφερε ο κ. Φραγκάκης δεν προκύπτει από κανένα αρμόδιο φορέα με τον οποίο μίλησε ότι στη Χάλκη εντοπίστηκαν έξι κρούσματα. «Μίλησα με το γιατρό του νησιού, το νοσοκομείο και την περιφέρεια και κανένας δεν μου είπε ότι έχουν εντοπιστεί κρούσματα στο νησί. Όλοι κι όλοι είμαστε 200 άτομα αν είχε υπάρξει έστω κι ένα κρούσμα θα μαθαίνονταν. Πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος» μας είπε αρχικά ο κ Φραγκάκης.

Και κατέληξε: «Επικοινώνησα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και με ενημέρωσαν ενημέρωσαν ότι εκ παραδρομής ανακοινώθηκε το σκληρό lockdown στην Χάλκη του Νομού Δωδεκανήσου αντί της Χάλκης στην Λάρισα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα