Σκέψεις για επέκταση των rapid test και στα σπίτια

16.03.2021 / 18:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
rapid-test

Την επέκταση των rapid test, τόσο στοχευμένα όσο και στον γενικό πληθυσμό, για τον έγκαιρο εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού, φαίνεται ότι προκρίνουν μέλη της επιτροπής των ειδικών, προκειμένου να γίνει με ασφάλεια άρση μέτρων του lockdown.

Το ζήτημα αυτό αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επανεξεταστούν κάποια μέτρα του lockdown που είναι σε ισχύ.

Εξάλλου, αναφορά σε αυτό το ζήτημα αλλά και τη δυνατότητα να μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του το rapid test για τον κορωνοϊό έκανε σήμερα και ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα όριο στο lockdown.

«Τέλη Μαρτίου- αρχές Απριλίου να αρχίσουν να ανοίγουν κάποια πράγματα και να δούμε και το self testing», δήλωσε ο κ. Γώγος στο Open.

Η πρόταση είναι να αυξηθούν τα τεστ, με βάση το μοντέλο της Αυστρίας, που σε ένα 24ωρο διενεργεί 3,5 εκατομμύρια ελέγχους, ανέφερε πηγή που επικαλείται η ιστοσελίδα iefimerida. «Πάμε για γενίκευση της χρήσης τους. Θα μπορεί ο πολίτης να προμηθεύεται ένα τεστ, να το κάνει το πρωί στο παιδί του και μετά να το στέλνει στο σχολείο», ανέφερε η ίδια πηγή, σημειώνοντας ότι το κόστος θα ανέρχεται σε 2,5-3 ευρώ.

Άλλη πηγή ανέφερε ότι πέρα από τη δυνατότητα να διενεργεί κάποιος μόνος του το τεστ για τον κορωνοϊό, θα δρομολογηθούν στοχευμένοι έλεγχοι στον τουρισμό, τα σχολεία και εργαζόμενους σε εργοστάσια μεταξύ άλλων, ενώ θα επεκταθούν και εκείνα που γίνονται σε πλατείες.

Στόχος είναι να ξεπεραστούν τα 100.000-150.000 τεστ την ημέρα, προκειμένου να γίνει με ασφάλεια το «άνοιγμα» όταν αυτό αποφασιστεί και στη συνέχεια να περάσουμε στο επίπεδο που θα μπορεί να κάνει κάποιος μόνος του το τεστ, ανέφερε η ίδια πηγή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα