Σκανδάμης για μπλόκο στην Αχαΐα – “Η κυβέρνηση σκοτώνει το λιανεμπόριο”

04.04.2021 / 12:43
Marinos Skandamis

H απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, ενώ ταυτόχρονα το ανοίγει για παράδειγμα, στην Αττική, όπου οι επιδημιολογικοί της δείκτες δεν διαφέρουν αισθητά από τις πιο πάνω περιοχές, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ακατανόητων χειρισμών που παραβιάζουν κάθε έννοια αναλογικότητας και ισότητας στην μεταχείριση του εμπορικού κλάδου.

Για πάνω από 3 μήνες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, ενώ μετά από κάθε νέα απόφαση παράτασης του κλεισίματος των επιχειρήσεων διαρρέουν και στηρίζονται με ευθύνη της κυβέρνησης επαναλαμβανόμενα σενάρια για σύντομο άνοιγμα, από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτή η επίσημη παραγωγή fake news που παίζει με τα νεύρα και τις αντοχές του κόσμου, έχει πια αποκαλυφθεί. Η κυβερνητική επικοινωνία του εμπαιγμού δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια. Το λιανεμπόριο πεθαίνει.

Η κυβέρνηση οφείλει να αποζημιώσει τώρα και καθολικά κάθε πληττόμενη επιχείρηση και να σταματήσει τις αναιτιολόγητες διακρίσεις κέντρου – περιφέρειας.

Ταυτόχρονα είναι βέβαιο ότι την υποχρέωση της ατομικής ευθύνης θα την υπηρετήσουν καταναλωτές και έμποροι, τηρώντας τα μέτρα το επόμενο διάστημα. Όμως η υποχρέωση της πολιτικής ευθύνης έχει προ πολλού χαθεί. Η κυβέρνηση βαδίζει μόνη της ενάντια στον παραγωγικό κόσμο της χώρας και στην κοινή λογική.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα