Σήμερα: Διαδικτυακή Ημερίδα από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για την ασφάλεια των εκδρομέων στα ελληνικά βουνά

12.05.2021 / 7:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mponanos

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου υλοποιούν Διαδικτυακή Ημερίδα σήμερα Τετάρτη και ώρα 3 το μεσημέρι, προκειμένου να παρουσιαστούν και να συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν όχι μόνο το κυνηγετικό χώρο αλλά και όλους τους πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα στην Ημερίδα θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με την πανδημία (αξιολόγηση υπάρχουσας κατάστασης, προβλέψεις, προτεινόμενα μέτρα) καθώς και την ασφάλεια των πολιτών που επισκέπτονται τα βουνά (μέτρα αυτοπροστασίας, πρόβλεψη ατυχημάτων, πρώτες βοήθειες) .

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι κυνηγετικών συλλόγων, της ελληνικής αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Δασαρχείου, της κτηνιατρικής υπηρεσίας, και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

«Η γνώση πάνω στις εξελίξεις για την πανδημία, η αξιολόγηση της κατάστασης και τα προτεινόμενα μέτρα αντιμετώπισης, όπως ο εμβολιασμός, αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να επανέλθουμε το συντομότερο δυνατό στην «κανονικότητά» μας. Επιπλέον η πανδημία μας οδήγησε πίσω στη φύση, γιατί τελικά η επαφή μας μ΄ αυτή αποτελεί μια πολύ σημαντική διέξοδο. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες γνώσεις για την ασφάλεια όλων όσων επισκέπτονται τα ελληνικά βουνά και για τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να λαμβάνονται. Γι΄ αυτό και με χαρά στηρίζουμε τη δράση αυτή» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Η Ημερίδα θα μεταδοθεί από τα παρακάτω σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/81676300614?pwd=VEpGNUxHT0dDNE1mMWdxK21DbWtjUT0

9

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα