Σεισμός στην Ελασσόνα: Θα εκκενώσουμε Μεσοχώρι και Δαμάσι, λέει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

03.03.2021 / 14:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
954327.regional

Ο σεισμός ήταν έντονος και είχε και διάρκεια. Ήδη έχουν γίνει και οι πρώτοι μετασεισμοί. Έχουμε εκκενώσει τα πάντα σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι για την στατικότητα των νοσοκομείων. Έχει παρουσίαση μια ρωγμή το παλιό νοσοκομείο, ενώ είχε και διακοπή ρεύματος η οποία αποκαταστάθηκε. Τα κέντρα υγείας σε Ελασσόνα και Αμπελώνα δεν έχουν προβλήματα, λέει o Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε ακόμη πως: Η αστυνομία είναι στην περιοχή της Ελασσόνας και συγκεκριμένα στον Ποταμιά. Στο Μεσοχώρι όπου βρισκόταν ο εγκλώβισμένος υπερήλικας έχει καταρρεύσει ένα τμήμα του σπιτιού επιχειρεί η πυροσβεστική. Ο κόσμος είναι όλος έξω στους δρόμους. Έχουμε κάνει σύσταση να παραμείνουν τουλάχιστον για δυο ώρες εκτός σπιτιών. Το ΕΚΑΒ μέχρις ώρας έχει δεχτεί κλήσεις μόνο για τρεις μικροτραυματισμούς που είναι σημαντικό. Στην Λάρισα δεν φαίνεται να έχουμε πτώσεις κτιρίων και στα χωριά αν υπάρχουν προβλήματα μόνο σε παλιά σπίτια.

Όπως είπε μάλιστα: «Κάνουμε μια σκέψη το βράδυ να εκκενώσουμε τα χωριά σίγουρα σε Μεσοχώρι και Δαμάσι ώστε οι κάτοικοι να μην κοιμηθούν στα σπίτια τους. Επίσης πρέπει να ελεγχθεί και η στατικότητα των γεφυρών διότι υπάρχουν δυο προς εκείνη την περιοχή».

Και κατέληξε λέγοντας: «Πρώτη φορά στη ζωή μου έζησα ένα τέτοιο σεισμό με τόση ένταση και διάρκεια».

protothema.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα