Σε απόγνωση οι καταναλωτές από τις συνεχόμενες αυξήσεις των τιμών του σουπερμάρκετ

02.02.2023 / 19:58
fa 56

Στα όρια της αγανάκτησης έχουν φτάσει πλέον οι καταναλωτές που έχουν εξαντλήσει όλα τα μέσα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ξέφρενη πορεία των τιμών. Οι συνεχείς αυξήσεις των τιμών σε βασικά προϊόντα φέρνει πολλούς καταναλωτές σε αδιέξοδο.

«Όχι απλά ακριβά, είναι κόλαση, μία πανάκριβη κόλαση, συνέχεια ανεβαίνουν οι τιμές». Οι καταναλωτές ψωνίζουν πλέον λιγότερα για να βγάλουν τον μήνα, ενώ η έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη καθώς τα πορτοφόλια αδειάζουν ήδη από τις πρώτες μέρες του μήνα.

«Tα προϊόντα είναι ανεβασμένα όλα ασυζητητί και ο κόσμος είναι περιορισμένος». Το κύμα ακρίβειας σε βασικά αγαθά στο σουπερμάρκετ συνεχίζεται, στενεύοντας και άλλο την τσέπη των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Eurostat για τον μήνα Ιανουάριο, ο δείκτης στα τρόφιμα διαμορφώνεται στο 12,6%, οριακά χαμηλότερα από τον Δεκέμβριο, όταν είχε αυξηθεί κατά 12,9%. Η ακρίβεια έχει πλήξει ακόμα και τα παραδοσιακά ελληνικά όσπρια. Φασόλια, γίγαντες, φακές, ρεβίθια τείνουν να γίνουν είδος πολυτελείας.

«Τους γίγαντες τους πουλάγαμε γύρω στα 6 ευρώ πέρσι και τώρα έχουν 7 μισή, το οποίο προσπαθούμε να το κρατήσουμε στο 7.50».

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στα συσκευασμένα φασόλια όπου από 5,50 ευρώ που κόστιζαν πέρσι, έφτασαν να πωλούνται έως 7μιση ευρώ το κιλό.

Πέρα όμως από τις υψηλές τροφές στα τρόφιμα, οι καταναλωτές έχουν να πληρώσουν και τους δυσβάστακτους λογαριασμούς στο ρεύμα, παρά τις επιδοτήσεις. Η ακρίβεια με τις συνεχείς ανατιμήσεις στην πραγματική οικονομία, έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα εισοδήματα και στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Mega

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα