Σαρηγιάννης: Σκληρό lockdown 3 εβδομάδων έπρεπε στην Αττική (βίντεο)

05.02.2021 / 20:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 6

Είμαστε στην αρχή μιας αύξησης που θα την αισθανθούμε πραγματικά όχι από την επόμενη αλλά από την μεθεπόμενη βδομάδα. Αν δεν σταματήσει θα φέρει σε κρίση το ΕΣΥ, ακριβώς επειδή ξεκινάμε με φορτισμένες τις αποθήκες» δήλωσε ο Καθηγητής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας για τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού.

Αναφερόμενος στις προβλέψεις του, είπε πως «είχαμε υπολογίσει ότι ως τις 20 Μάρτη μπορούμε να φτάσουμε στα 2.000 κρούσματα την ημέρα, κάτι που θα οδηγήσει στα όριά του το σύστημα υγείας. Θα πρέπει πριν από εκείνο το σημείο να έχουμε πάρει μέτρα».

«Η κλίση της καμπύλης θα είναι πιο ήπια σε σχέση με Νοέμβρη. Το πρόβλημα είναι κυρίως στην Αττική, γιατί ήδη οι κλίνες ΜΕΘ είναι κατά 62%-63% γεμάτες» επεσήμανε ο καθηγητής.

Σχετικά με τις περιοχές που μπήκαν στο «κόκκινο» ο κ. Σαρηγιάννης είπε πως συμφωνεί με τη λήψη διαφορετικών μέτρων σε διαφορετικές περιοχές.

«Σύμφωνω για το σκληρό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα, Άγ. Νικόλαο καθώς ήταν επιθετική η αύξηση των κρουσμάτων» σημείωσε.

«Για την Αττική θα έπρεπε να είμαστε πιο αυστηροί. Είχα προτείνει ένα σκληρό lockdown 3 εβδομάδων. Στην Αττική θα ήταν το πιο αποτελεσματικό μέτρο. Στη Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται lockdown, χρειάζεται να κάνουμε τηλεργασία στο 70% ή να μην κάνουμε click in shop. Η τάση είναι αυξητική στη Θεσσαλονίκη, αλλά πιο ήπια», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα