Παρασκευή, 23.07.2021, 10:08 μμ

Ριφιφί στο Ψυχικό: Στο «μικροσκόπιο» τα ταξίδια του 58χρονου – Η άρση απορρήτου και ο γενετιστής

28.03.2021 / 23:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
thyrides_psixiko5

Στο “μικροσκόπιο” των αρχών βρίσκονται τα ταξίδια που έκανε ο 58χρονος σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη, ο οποίος κατηγορείται για το ριφιφί στο Ψυχικό. 

Μετά τη μεγάλη ληστεία θυρίδων τραπεζικού καταστήματος στο Ψυχικό, ο φερόμενος δράστης είχε επισκεφθεί πολλές φορές χώρες του εξωτερικού εν μέσω σκληρών lockdown λόγω του κορονοϊού, γεγονός που έχει προξενήσει εντύπωση στις αρχές.      

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους συνηγόρους των τεσσάρων θυμάτων έχει ζητηθεί η άρση απορρήτου ηλεκτρονικών επαφών και συναλλαγών, με σκοπό να διαπιστωθούν οι επαφές του πριν και μετά την κλοπή, καθώς και αν με κάποιο τρόπο παρακολουθούσε τα προφίλ των θυμάτων στα social media για να διαπιστώσει αν επίμαχες ημερομηνίες βρίσκονταν εκτός Αθήνας ή Ελλάδας.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του κατηγορούμενου έχουν ζητήσει ανεξάρτητο γενετιστή, δηλαδή έναν ανεξάρτητο ειδικό πραγματογνώμονα για να εξετάσει το μείγμα DNA, που βρέθηκε στο εξωτερικό της θυρίδας ενός εκ των θυμάτων.

Το διαβιβαστικό της δικογραφίας

Σε ο, τι έχει να κάνει με τον 58χρονο κατηγορούμενο, το διαβιβαστικό της δικογραφίας αναφέρει: «Ο (…) κρίθηκε ύποπτος, καθώς η θυρίδα του η οποία είναι μεγάλου μεγέθους βρίσκεται στο ίδιο σημείο του μπλοκ των παραβιασθέντων θυρίδων και μάλιστα βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε μια από τις παραβιασθείσες θυρίδες ενώ τα σημεία των κλειδαριών σχεδόν εφάπτονται. Επίσης η θέση της θυρίδας του παρείχε τη δυνατότητα της παραμονής του μπροστά στο μπλοκ των παραβιασθέντων θυρίδων σε περίπτωση που γινόταν αντιληπτός από τον εξωτερικό χώρο του θησαυροφυλακίου. Στις 21 και 22 Οκτωβρίου, ο ανωτέρω μεταβαίνει στο κατάστημα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με χειρουργική μάσκα και καπέλο τζόκεϊ, φορώντας στα χέρια του γάντια μιας χρήσεως και κρατώντας τσάντα τύπου ταχυδρόμου – λαπτοπ. Την πρώτη φορά έμεινε 9 λεπτά και την άλλη 13. Σύμφωνα με έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, στο μείγμα βιολογικού υλικού, από εσωτερικές ακμές πλαστικού κιβωτίου εντός διαρρηχθείσας θυρίδας, εμπεριέχονται γενετικά στοιχεία του (…)».

newsit.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα