Παρασκευή, 2.12.2022, 12:28 μμ

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την αποκάλυψη του «Νεολόγου» για Ριγανόκαμπο – Βολές Πελετίδη κατά Χριστίνας Αλεξοπούλου

29.01.2021 / 13:01
ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι αποκαλύψεις του «Νεολόγου», που κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή, για το θέμα της αξιοποίησης του πρώην σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο, πυροδότησε ραγδαίες εξελίξεις. Νωρίς το πρωί η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία, επισκέφθηκε στο γραφείο του στο Δήμο, τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για να τον ενημερώσει.

Πριν από λίγο, η δημοτική Αρχή της Πάτρας, εξέδωσε ανακοίνωση  για τη συνάντηση που έγινε το πρωί, στην οποία αφήνει αιχμές για τη στάση της Χριστίνας Αλεξοπούλου και τονίζει ότι το θέμα δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση.

Η ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής έχει ως εξής:

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα, από την βουλευτή της Ν.Δ. κυρία Αλεξοπούλου, ότι «κατόπιν ενεργειών της», κατάφερε με μια επίσκεψή της στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Α.Ε., να λυθεί το πρόβλημα του Ριγανόκαμπου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, στην συνάντηση που είχε μαζί της σήμερα, νωρίς το πρωί στο Δημαρχείο, την ενημέρωσε, ότι περιμένει επίσημη απάντηση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, ή τον αρμόδιο Υπουργό και την ΕΤΑΔ, για την παραχώρηση στον Δήμο Πατρέων, με τις διαδικασίες που έχει προτείνει η Δημοτική Αρχή, ολόκληρης της έκτασης του παλιού σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο.

Τον  χώρο αυτό, η Δημοτική Αρχή μαζί με τους κατοίκους και τους φορείς του Ανατολικού Διαμερίσματος, διεκδικούσε από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικεί και από την σημερινή της Ν.Δ., με σκοπό την δημιουργία του μεγάλου Ανατολικού Πάρκου, ανοιχτό στο λαό της Πάτρας, για αναψυχή, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η Δημοτική Αρχή περιμένει, μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις, συναντήσεις και επιστολές προς την Κυβέρνηση, την άμεση, επίσημη απάντηση, ότι η έκταση παραχωρείται στον Δήμο και όχι σε οποιονδήποτε ιδιώτη για εκμετάλλευση.

Ο Δήμαρχος, την ενημέρωσε επίσης, ότι ο καταυλισμός των Ρομά, είναι εγκατεστημένος σε χώρο που ανήκει στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Στο χώρο που ανήκει στην ΕΤΑΔ, είναι ελάχιστοι εγκαταστημένοι.

Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι αυτά τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον λαό της Πάτρας, χρειάζονται και σοβαρή αντιμετώπιση. Δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

Η Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσει να διεκδικεί, με συνέπεια και πάντα μαζί με τον λαό, την παραχώρηση του χώρου στον Δήμο, για να αποδοθεί δωρεάν στους κατοίκους της Πάτρας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα