Πύργος: Συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά για τις Πανεπιστημιακές Σχολές

21.05.2021 / 18:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
unnamed (1) (1)

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με αιρετούς από την Ηλεία για να συζητήσουν για τις Σχολές που κλείνουν στην Ηλεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, παρουσία των Βουλευτών Σκανδαλίδη Κώστα και Κατρίνη Μιχάλη και του π. Βουλευτή Γιάννη Κουτσούκου, είχε συνάντηση το μεσημέρι της Παρασκευής (21/5) στο γραφείο της στη Βουλή, η αντιπροσωπεία των Ηλείων αιρετών της Τ.Α. στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Γιαννόπουλος Βασίλης Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Αντωνακόπουλος Παναγιώτης Δήμαρχος Πύργου, Λυμπέρης Γιάννης Δήμαρχος Ήλιδας, Γεωργιόπουλος Γιώργος Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Λέντζας Γιάννης Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης.
Η συνάντηση είχε βασικό αντικείμενο την κυβερνητική απόφαση που οδηγεί σε κλείσιμο τα τμήματα Μουσειολογίας στον Πύργο και Γεωπονίας στην Αμαλιάδα.
Μετά την συνάντηση η κα Γεννηματά δήλωσε:
«Ανταποκρίθηκα άμεσα στο αίτημα των εκπροσώπων του λαού της Ηλείας να συζητήσουμε την εντελώς αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη απόφαση της Κυβέρνησης να εξαιρέσει τα δύο τμήματα της Ηλείας από τα φετινά μηχανογραφικά με προοπτική το οριστικό κλείσιμο τους, αφήνοντας την Ηλεία χωρίς καμία δομή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η απαράδεκτη αυτή κυβερνητική απόφαση εξαντλεί την δήθεν «μεταρρύθμιση του χάρτη της Παιδείας μόνο στην Ηλεία» και φαντάζει ως τιμωρητική. Για μια περιοχή, με ιδιαίτερα σημαντική πολιτιστική, παραγωγική και κοινωνική δυναμική, που δεν έχει ακόμα επουλώσει τις πληγές της από τις καταστροφές του 2007 και 2008, βρίσκεται εκτός εθνικού οδικού δικτύου με ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ενώ αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στο θέμα της υγείας με την υποστελέχωση και υπολειτουργία των νοσοκομείων.
Ως Κίνημα Αλλαγής θα υπερασπίσουμε με κάθε τρόπο αυτό που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατοχύρωσε το 2002 με την ολοκληρωμένη πολιτική της για την περιφερειακή ανάπτυξη να εντάξει την Ηλεία στο χάρτη της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».
-Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πύργου ευχαρίστησε την κα Γεννηματά για την κατανόηση του τεράστιου αυτού θέματος και τη στήριξη της, τόσο στο πρόσωπο του όσο και στους αγώνες διεκδίκησης όσο και προς τον ηλειακό λαό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα