«Πυρετός» εργασιών: Η διεύθυνση υποδομών του Δήμου Πατρέων προχωράει με γοργούς ρυθμούς πεζοδρομήσεις, ανακατασκευές, διανοίξεις κ.ά. -ΔΕΙΤΕ ανά Διαμέρισμα

24.05.2021 / 10:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΕΡΓΑ

Δεκάδες είναι τα έργα που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε έχουν ολοκληρωθεί από την διεύθυνση έργων υποδομής του δήμου Πατρέων.

Έργα που αφορούν δρόμους, πεζοδρόμια, διανοίξεις και διαφόρων  ακόμα ειδών παρεμβάσεις που σχετίζονται με χρόνιες αδυναμίες που έχει η Πάτρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παρεμβάσεις στο διάστημα των τελευταίων έξι μηνών, από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021 ξεπερνούν τις 30.

Συγκεκριμένα 14 αφορούν το Νότιο Διαμέρισμα άλλες 14 το Αρκτικό, 6 το Κεντρικό, τρεις το Ανατολικό και μία στο Ρίο. Αναλυτικά:

Νότιο Διαμέρισμα

Πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Σελεύκου, από την οδό Ακρωτηρίου έως οδού Ιαλυσού.

Κατασκευή πεζοδρομίων οδού Πηλέως (από οδό Κορωνού έως οδού Δρυάδων), ενώ με τη διάνοιξη της οδού αυτής έγινε κατασκευή κρασπέδων και οδόστρωση με άσφαλτο.

Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα των οδών Αρίωνος και Ολύμπιων Θεών από τη οδό Ακρωτηρίου έως την οδό Ανδρέα Παπανδρέου.

Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα των οδών και κατασκευή πεζοδρομίων περιμετρικά της πλατείας Ανδρέα Παπανδρέου.

Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα της οδού Ζάρκου από την οδό Αγίου Παπανδρέου έως την οδό Μυκηνών.

Διάνοιξη και πλήρη κατασκευή  της οδού Βασιλείου Αυτοκράτορος του Μακεδόνα, παραπλεύρως του 47ου Δημοτικού σχολείου, από την Περσεφόνης έως την οδό Ζαφειράκη.

Ανακατασκευή της παρόδου Σούτσου (μεταξύ του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Ζαρουχλείκων και Πνευματικού Κέντρου) και κατασκευή πεζοδρομίων.

Κατασκευή πεζοδρομίων στις οδούς Χαντζή, Δαλιέρου, Κωνσταντινίδη, Κρυσταλλίδη, Εύφημου, στην περιοχή του 18ου Δημοτικού σχολείου Ζαρουχλείκων.

Ανακατασκευή της οδού Ετεοκλέους και κατασκευή πεζοδρομίων από την οδό Ευβοίας έως την πλατεία Ολυμπίων Θεών.

Ανακατασκευή τμήματος της οδού Διός και κατασκευή πεζοδρομίων από την οδό Λαοκόοντος έως την πάροδο Αργοναυτών.

Διάνοιξη και πλήρης κατασκευή των οδών Ανακρέοντος και Άρη Βελουχιώτη από την οδό Πέττα έως την οδό Ευβοίας.

Ανακατασκευή οδού επί της οδού Ευβοίας (από την οδό Αδαμοπούλου έως οδό Ιτεών) και οριοθέτηση (κράσπεδα – πεζοδρόμια) της τρίγωνης πλατείας έμπροσθεν του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα.

Ανακατασκευή της οδού Λεύκας από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λεύκας έως την οδό Μονής Κύκκου.

Ανακατασκευή έμπροσθεν του Ιερού Αγίου Νικολάου της Λεύκας.

Ανατολικό Διαμέρισμα

Ανακατασκευή της οδού Ευρυβιάδου στην περιοχή της Εγλυκάδας, από την οδό Ηρακλέους έως την οδό Εγλυκάδος.

Ανακατασκευή της οδού Ηρακλέους από την οδό Ιωάννου Δαμασκηνού έως την οδό Φορμίωνος.

Ανάπλαση στην περιοχή Κανδριάνικα (η περιοχή περικλείεται από τις οδούς 6ου Συντάγματος – Ομήρου – Ζωδόχου Πηγής – Ιερού Λόχου), ενώ περιλαμβάνονται και οι κάθετοι των οδών 6ου και 12ου Συντάγματος και η οδός Διδυμότειχου.

Αρκτικό Διαμέρισμα

Διάνοιξη και κατασκευή της οδού Αργυράς από την οδό Αγίου Νικ. Γρηγορά έρως την οδό Αγίας Κυριακής.

Πλακόστρωση και δημιουργία διαδρόμων της πλατείας επί της οδού Νικηφόρου Γρηγορά και την πλακόστρωση πεζοδρομίου έμπροσθεν της πλατείας έως την οδό Αργυράς.

Διάνοιξη και κατασκευή όλων των οδών και των πεζόδρομων στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Νικήφ. Γρηγορά – Αργυράς – Αγίας Κυριακής – Αρέθα.

Ανακατασκευή τμήματος της οδού Αθηναίου και κατασκευή πεζοδρομίων από την οδό Ευαίμωνος έως την οδό Αρέθα, πεζοδρόμηση της παρόδου Αθηναίου και οριοθέτηση του εκεί κοινόχρηστου χώρου (τρίγωνη πλατεία).

Διάνοιξη και κατασκευή τμήματος της οδού Αχέροντος από την πάροδο Αλιάκμονος έως την οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Πλακόστρωση πεζόδρομου έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου.

Ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Ζακύνθου (από Πέντε Πηγαδίων έως Θεσσαλονίκης).

Ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Ιωαννίνων (από Ηπείρου έως Αθηνών – ΊΚΑ Αγίου Αλεξίου).

Ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Κύπρου και Δοϊράνης (έμπροσθεν του 56ου Δημοτικού Σχολείου).  

Ανακατασκευή πεζοδρομίων επί της οδού Αμερικής από την οδό Μαρκορά έως την οδό Λορέντζου Μαβίλης (έναντι 64ου Δημοτικού Σχολείου).

Ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Λορέντζου Μαβίλης και στην οδό Σοφοκλέους, από την οδό Αμερικής έως την οδό Μαρκορά.

Κατασκευή πεζόδρομων με κυβόλιθους στον Καστελόκαμπο μεταξύ των ΟΤ. Κ40- Κ51 (Παναχαϊδός έως Σόλωνος)

Διάνοιξη και κατασκευή συμπλέγματος τριών πεζόδρομων με κυβόλιθους που βρίσκονται μεταξύ των οδών πάροδος Λεμεσού, Λευκωσίας και Δοϊράνης.

Δια πλάτυνση και ανακατασκευή πεζοδρομίων επί της οδού Αμερικής και στις δύο πλευρές, από την οδό Πανεπιστημίου έως τη Νέα Εθνική Οδό Πατρών Αθηνών και από την οδό Θεοδότου έως την οδό Κωστή Παλαμά (έναντι 8ου Παιδικού Σταθμού).

Κεντρικό Διαμέρισμα

Ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Ναυαρίνου και Μαξίμου (έμπροσθεν Πυροσβεστικού Σταθμού).

Ανακατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Ερμού και Καραϊσκάκη (έμπροσθεν Αστυνομικού Μεγάρου).

Ανακατασκευή πεζοδρομίων επί της οδού Κανακάρη, από την οδό Αράτου έως την Κολοκοτρώνη, (έμπροσθεν Πολυκλαδικού Λυκείου).

Ανακατασκευή πεζοδρομίου επί της οδού Βορείου Ηπείρου 39 και Βύρωνος, εκατέρωθεν της οδού στην 5ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό.

Ανακατασκευή πεζοδρομίων περιμετρικά του 6ου και του 19ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, επί των οδών Σολωμού, Σμύρνης, Μπ. Ρούφου και τμήμα της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

Πλακόστρωση πεζόδρομου Αγίου Βλασίου από την οδό Αγίου Δημητρίου έως την οδό Βότσαρη.

Δημοτική Ενότητα Ρίου

Κατασκευή νέας οδού πλάτους 8,50 μέτρων και μήκους 500 μέτρων περίπου, μετά των πεζοδρόμιων της και του ηλεκτροφωτισμού της εντός του χώρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου που ενώνει τον οικισμό Κάτω Καστριτσίου με τη Λεωφόρο Ιπποκράτους.

Χρ. Κορδάς: «Θα φτάσουμε μέχρι τα ξεχασμένα δρομάκια»

«Η Πάτρα ήταν μια πόλη με μεγάλες αδυναμίες σε έργα υποδομών, καθώς δρόμοι, πεζοδρόμια και πλατείες είχαν να συντηρηθούν χρόνια.  Έχουμε κατορθώσει και έχουμε καλύψει ένα σημαντικό μέρος των κενών αυτών που υπήρχαν, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Στις παρεμβάσεις μας έχουμε δώσει προτεραιότητα στους δρόμους με κυκλοφοριακό φόρτο, στους οδούς που συνδέουν περιοχές, αλλά και σε αυτές που βρίσκονται σε πυκνοδομημένες συνοικίες της πόλης. Στόχος μας όμως είναι να παρέμβουμε ακόμα και στα ξεχασμένα δρομάκια της κάθε γειτονιάς. Αυτό που θα πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι ότι τα έργα αυτά, με εξαίρεση τις αναπλάσεις, δεν συμπεριλαμβάνονται σε προγράμματα της Ε.Ε. και είναι ως επί το πλείστον από πόρους του δήμου».

K.A.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα