Παρασκευή, 4.12.2020, 6:30 πμ

Πρόταση-σοκ Βατόπουλου: Να πάμε σε μέτρα Ουχάν -Να βγαίνει ένας από κάθε σπίτι, για μια ώρα, κάθε 3-4 ημέρες

20.11.2020 / 8:55
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
vatopoulos

Πρόταση-σοκ έκανε ο καθηγητής Μικροβιολόγος Αλκιβιάδης Βατόπουλος στην προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, δείχνοντας τη δραματική κατάσταση που υπάρχει.

Ο κ. Βατόπουλος ξεκαθαρίζοντας ότι εκφράζει προσωπική άποψη, ανέφερε ότι κατά τη δική του γνώμη θα έπρεπε να πάρουμε μέτρα Ουχάν για 10-15 ημέρες για να υπάρξει άμεση μείωση των κρουσμάτων και περιορισμός της επιδημίας.

Δηλαδή να βγαίνει ένας από κάθε οικογένεια μία φορά 3-4 ημέρες για να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ προκειμένου να αγοράζει τα βασικά και στη συνέχεια να επιστρέφει και να μένει στο σπίτι.

Ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε χαρακτηριστικά «τα πράγματα είναι πολύ ανησυχητικά. Την περασμένη εβδομάδα ευελπιστούσα σε μία ελάττωση, όμως τα κρούσματα δεν πέφτουν. Εχουμε μία επιπέδωση, ελαττώνεται λιγάκι ο αριθμός αύξησης. Είχε πει από τον Αύγουστο πως ένα χαρακτηριστικό της επιδημίας ήταν η διασπορά του σε όλη την Ελλάδα και αυτό είναι πιο δύσκολο να το ελέγξεις».

Η πρόταση για μέτρα τύπου Ουχάν
Ο κ.Βατόπουλος όμως εξέφρασε την ανησυχία του και μάλιστα όπως είπε και ο ίδιος προχώρησε σε μία πρόταση με επίπονη εφαρμογή, να ληφθούν μέτρα τύπου Κίνας. «Σπανίως λέω προσωπική άποψη αλλά νομίζω πως πρέπει να γίνουμε πιο αυστηροί. Στην Ουχάν στην Κίνα έβγαινε ένας άνθρωπος μία φορά την εβδομάδα να πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ. Φοβάμαι πως αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι θα θρηνήσουμε θύματα, τα οποία δεν όφειλαν να πεθάνουν, με την έννοια ότι δεν θα μπορέσουν να νοσηλευτούν», τόνισε ο κ.Βατόπουλοςκαι πρόσθεσε «αφού η κατάσταση είναι απρόβλεπτη, δηλαδή μπορεί σε λίγες ημέρες να τριπλασιαστούν τα θύματα ή να δούμε και άλλες πόλεις να γεμίζουν αισθάνομαι πως πρέπει να γίνει μία ιστορία τύπου Ουχάν ή έστω τύπου Μαρτίου και μάλιστα άμεσα. Τώρα, αύριο. Να γίνει κάθε μέρα Κυριακή. Να κλείσουν τα πάντα για 10 ημέρες, σαν να είναι Κυριακή κάθε ημέρα. Να κλείσουν και οι επιχειρήσεις.
Ισως τέτοια μέτρα να βοηθούσαν να αποφορτιστεί η κατάσταση». Ωστόσο κλείνοντας ο καθηγητής διευκρίνισε πως την πρόταση βέβαια την είπε αγνοώντας αν και πόσο είναι εφικτό να συμβεί κάτι τέτοιο.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα