Πρόσφυγες σε συνθήκες lockdown και πανδημίας

07.12.2020 / 13:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
προσφυγεσ

Σημαντικό πρόβλημα επισιτισμού αντιμετωπίζουν αυτές τις ημέρες της πανδημίας οι πρόσφυγες της Πάτρας.
Δεν μιλάμε μόνο για τους 160 πρόσφυγες (γιατί πρόσφυγες είναι οι περισσότεροι που έχουν κάνει τα χαρτιά τους στη υπηρεσία ασύλου και περιμένουν) που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στα πρώην εργοστάσια της Ακτής Δυμαιών και οι οποίοι πέρα από τα υπόλοιπα αντιμετωπίζουν σοβαρό υγειονομικό πρόβλημα και είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο του κορωνοϊού.
Μιλάμε επίσης για τις 60 περίπου οικογένειες που βρίσκονται στο πρόγραμμα «Ήλιος», με τα 98 μικρά παιδιά (ηλικίας 1 ως 6 ετών τα περισσότερα από αυτά) που έχουν εξασφαλίσει μία στέγη για ένα χρονικό διάστημα, αλλά δεν έχουν πώς να ζήσουν, καθώς δεν διαθέτουν εισόδημα από πουθενά.
Και τέλος, μιλάμε για τους πάνω από 150 πρόσφυγες που έχουν έρθει στην Πάτρα και ζούσαν τους περασμένους μήνες, έχοντας νοικιάσει ένα διαμέρισμα, βρίσκοντας ευκαιριακές δουλειές, κυρίως στον αγροτικό και στον κατασκευαστικό τομέα. Πλέον, σε συνθήκες lockdown, τα μεροκάματα έχουν τελειώσει και για αυτούς, όπως και για όλους τους άλλους.
Πώς θα ζήσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, σε μία ξένη χώρα, σε ένα παρατεταμένο lockdown, το οποίο μπορεί να φτάσει και μέχρι την άνοιξη, χωρίς το κράτος να τους εξασφαλίζει τίποτα, έστω και ένα μικρό επίδομα; Η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών, κάνει τον δικό της αγώνα. Όσοι μπορούν ας βοηθήσουν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα