Προχωρά η ανάκριση των Μητροπολιτών Κυθήρων και Αιτωλίας-Ακαρνανίας

14.10.2021 / 11:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mitropolitis-kosmas

Κανονικά θα συνεχιστεί η διαδικασία σε ανακριτικό επίπεδο για την εξέλιξη της υπόθεσης των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Αυτό απάντησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος σε σχετική ερώτηση που υποβλήθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της ΔΙΣ αναφορικά με την πρόταση την οποία είχε υποβάλει στην Ιεραρχία ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος ώστε η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο.

Όπως διευκρίνισε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, το ζήτημα δεν απασχόλησε την συνεδρίαση, τονίζοντας ότι περιμένουν τους ανακριτές.

Την απαλλαγή των δύο Μητροπολιτών Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά πρότεινε στην Ιεραρχία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος στην εισήγησή του με θέμα «Η αξία, η σημασία και η υπακοή εις το Συνοδικόν Πολίτευμα της Εκκλησίας». Συγκεκριμένα έθεσε υπό την κρίση της σεπτής Ιεραρχίας προτάσεις όπως «να θεωρηθεί λήξαν το εγερθέν γνωστό ζήτημα των δύο αδελφών Ιεραρχών και να τεθεί στο αρχείο για το μείζον όφελος και συμφέρον της Εκκλησίας», αλλά και να συνταχθεί και αποσταλεί, όπου πρέπει, Ειδική Συνοδική Εγκύκλιος της ΙΣΙ «περί της αξίας, ισχύος και πιστής υπακοής στις αποφάσεις της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας υπό πάντων, κλήρου και λαού».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα