Πότε και πώς εξυπηρετούν τα αμφιλεγόμενα ως προς την αξιοπιστία τους self και rapid tests

25.05.2021 / 11:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
self_test

Η αξιοπιστία των rapid και self tests έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο των συζητήσεων τόσο στους επιστημονικούς όσο και στους πολιτικούς κύκλους.Τι συζητήθηκε στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής και γιατί η αντιπολίτευση δεν βλέπει με καλό μάτι τα «εργαλεία» αυτά.

Η χρησιμότητά τους σε ό,τι αφορά την μετακίνηση των ταξιδιωτών και υπό ποιες προϋποθέσεις συζητήθηκε και στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής που διοργάνωσε διαδικτυακά στις 22 και 23 Μαΐου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Το πράσινο φως για την υπό προϋποθέσεις διενέργεια rapid tests και self tests για τον εντοπισμό της λοίμωξης COVID-19 στους ταξιδιώτες έχει δώσει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες του, που έχουν τροποποιηθεί σε σύγκριση με τον περασμένο Νοέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, όταν οι πολίτες που ταξιδεύουν προέρχονται από χώρες με χαμηλό επιπολασμό της νοσηρότητας, πρέπει να είμαστε πολύ κριτικοί αναφορικά με την ερμηνεία του αποτελέσματος. Συνεπώς στην περίπτωση αυτή συστήνεται η χρήση της μοριακής μεθόδου PCR για πιο αξιόπιστα αποτελέσματα.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας στο Κέντρο Αναφοράς SARS-CoV2 της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Γεωργία Γκιούλα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της με θέμα «Ο νέος κορονοϊός SARS-Cov2: Νεότερα επιδημιολογικά και εργαστηριακά δεδομένα»» στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής που διοργάνωσε διαδικτυακά στις 22 και 23 Μαϊου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα