Πως «τρύπωσε» ο ιός στην εκκλησία-Οι δυο εστίες μόλυνσης

21.11.2020 / 11:51
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ekklisia

Δύο συγκεκριμένες εστίες μόλυνσης φαίνεται ότι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην εξάπλωση του ιού στον χώρο της Εκκλησίας. Η πρώτη είναι η πανηγυρική δοξολογία για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη στις 26 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή πολλών μητροπολιτών και ιερέων, και η δεύτερη οι συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στη Μονή Πετράκη, με τη συμμετοχή 13 ιεραρχών αλλά και μικρού αριθμού κληρικών.

Εχει μεγάλη σημασία δε ότι αυτά τα δύο γεγονότα διεξήχθησαν λίγες μέρες πριν από το γενικό lockdown. Υπήρχε τότε αύξηση κρουσμάτων, αλλά ακόμη επικρατούσε χαλαρότητα, όπως παντού. Μάλιστα, στη δοξολογία του Αγίου Δημητρίου ήταν οφθαλμοφανές ότι τα μέτρα προστασίας μητροπολιτών και ιερέων δεν ήταν αυτά που έπρεπε. Οι τηλεοπτικές κάμερες είχαν δείξει, για παράδειγμα, την άφιξη μητροπολιτών και γύρω τους να συνωστίζονται άλλοι ιεράρχες και ιερείς για να τους υποδεχτούν χωρίς να φορούν μάσκα. Στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου είχαν συμμετάσχει τόσο ο μητροπολίτης Λαγκαδά – που απεβίωσε – αλλά και ο μητροπολίτης Ιερισσού.

Η δεύτερη γνωστή εστία μόλυνσης στην Εκκλησία είναι οι συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη, στην Αθήνα. Στις 11 του μηνός έγινε γνωστό ότι άτομο που συμμετείχε στις συνεδριάσεις διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Και όπως ήταν επόμενο στην Ιεραρχία σήμανε συναγερμός. Το ποιος νόσησε δεν ανακοινώθηκε. Και εν τω μεταξύ οι 12 ιεράρχες που συμμετείχαν στις συνεδριάσεις αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπεβλήθησαν σε rapid και μοριακά tests χωρίς να εντοπιστεί κάποιο νέο κρούσμα ανάμεσά τους.

in.gr

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα