Πώς θα περάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά τα παιδιά που φιλοξενούνται στα ιδρύματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

21.12.2020 / 14:31
OhjlX58Q

Οι ερχόμενες γιορτές, λόγω της πανδημίας, θα είναι διαφορετικές για όλες και για όλους. Όμως, θα είναι  δυσκολότερες για τα παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα, μακριά από την οικογενειακή θαλπωρή.  

Στο Σκαγιοπούλειο, όπου φιλοξενούνται 17 αγόρια και στη Μονάδα Θηλέων, στην Παραλία, όπου φιλοξενούνται 11 κορίτσια, η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το προσωπικό δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε τα παιδιά να νιώθουν τις δομές σαν το σπίτι τους.

Xωρίς τις συνήθεις εκδηλώσεις, αλλά με αγάπη και ζεστασιά

Κυρίως εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, φροντίζουν να καλλιεργούν το κατάλληλο εορταστικό κλίμα. Αλλά η προσπάθειά τους αυτή, φέτος, δεν θα συμπεριλαμβάνει τις συνήθεις εορταστικές εκδηλώσεις.  

«Λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας απαγορεύονται οι δράσεις και οι εκδηλώσεις όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια», τονίζει στον «Κ» ο πρόεδρος του Κέντρου Νίκος Σταθακόπουλος, προσθέτοντας: «Όλοι μας στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προσπαθούμε για την ψυχαγωγία –διασκέδαση των φιλοξενούμενων παιδιών που στερούνται το βασικότερο αγαθό, την οικογένεια».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σταθακόπουλος σημειώνει ότι «το ΚΚΠΠΔΕ  φροντίζει αυτές τις  Άγιες μέρες που πλησιάζουν, τα παιδιά να περάσουν  όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα, σε μια άκρως οικογενειακή ατμόσφαιρα που θα τους παρέχει θαλπωρή, αγάπη και ζεστασιά, με ανθρώπους που έχουν αποκτήσει έναν ιδιαίτερο δεσμό αγάπης και εμπιστοσύνης μαζί τους. Όλα αυτό βέβαια με υψηλή επιτήρηση από την Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου και υψηλά μέτρα προστασίας και από τις ίδιες τις οικογένειες που αναλαμβάνουν την φιλοξενία των παιδιών».

Τον σχετικό τόνο δίνουν ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στις δομές, η παρακολούθηση ταινιών σε βραδιές αφιερωμένες στο σινεμά, η ενασχόληση με επιτραπέζια παιχνίδια, το διάβασμα βιβλίων, ακόμη και μαθήματα μαγειρικής!

Το ευτύχημα της οικογενειακής θαλπωρής

Πάντως, το ευτύχημα για κάποια παιδιά είναι ότι θα περάσουν τις γιορτές σε ένα πραγματικό οικογενειακό περιβάλλον, έστω και για λίγες μέρες. Κι αυτό διότι θα φιλοξενηθούν κατά την περίοδο των γιορτών «από  εγκεκριμένες οικογένειες φιλοξενίας, ένας θεσμός που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια στο Κέντρο», όπως αναφέρει ο κ. Σταθακόπουλος.

Προσφορές ανθρωπιάς

Παράλληλα, ο ίδιος αισθάνεται την ηθική υποχρέωση να αναφερθεί στη στήριξη των δομών Αρρένων και Θηλέων από χορηγίες επιχειρήσεων και συμπολιτών. 

Επισημαίνει ότι «με μέγιστο το αίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς  και φέτος με αυστηρά μέτρα προστασίας  το ΚΚΠΠΔΕ αποδέχθηκε προσφορές στις Μονάδες Αρρένων & Θηλέων, όπως :

*Χριστουγεννιάτικα γεύματα μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής διανομής φαγητού e-food.

*Παιχνίδια και tablet από την εταιρία Public

Μάσκες και γάντια από τον ΟΠΑΠ και την  Εταιρία Δεσμός

Κρεβάτια, στρώματα και είδη ιματισμού από το ξενοδοχείο Patra Palace.

«Χάρη στη στο προσωπικό του Κέντρου μας τα παιδιά έχουν πλάι τους κάθε μέρα ανθρώπους με υπομονή, αγάπη ,φροντίδα και στοργή για να περάσουν και τις φετινές γιορτινές μέρες ευχάριστα και δημιουργικά», καταλήγει ο κ. Σταθακόπουλος. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα