Πώς θα γίνει η μετάβαση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία – Ο κωδικός στο 13033

09.11.2020 / 7:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
maska-sxoleio

Το lockdown έχει φέρει νέους περιορισμούς στην κυκλοφορία ακόμη και των μαθητών στα σχολεία. Η εβδομάδα των μαθητών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία ξεκινάει με SMS στο 13033 και βεβαίωση για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία.

Την ίδια στιγμή, με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν από Δευτέρα Γυμνάσια και Λύκεια. Και μάλιστα σε αντίθεση με το lockdown του Μαρτίου – που η τηλεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με επαναλήψεις – αυτή τη φορά η ύλη θα προχωρήσει κανονικά.

Το lockdown και η μετάβαση στα σχολεία
Πέραν όσων ίσχυαν στην καραντίνα της άνοιξης, οι νέοι περιορισμοί έχουν και νέες επιλογές για τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο, τους κηδεμόνες τους και για όσους συνοδεύουν τους συντρόφους τους στη δουλειά.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, στην πλειονότητά τους έχουν προμηθευτεί βεβαιώσεις μετακίνησης, με τις οποίες θα μπορούν να μετακινούνται από και προς το σχολείο τους.

Όσο για τους γονείς, θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033, με τον αριθμό 4. «συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο».

Η μετάβαση του μαθητή θα πρέπει να γίνεται από έναν γονέα, ενώ χρειάζεται και μια βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα