Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία, τι θα γίνει αν βρεθεί κρούσμα κορονοϊού – Τι αλλάζει για τους ανεμβολίαστους

03.09.2021 / 13:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sxoleio_paidia

«Εάν υπάρξει κρούσμα, οι ανεμβολίαστοι θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους εμβολιασμένους. Οι ανεμβολίαστοι θα έχουν επιπλέον εργαστηριακά τεστ. Εφόσον υπάρχει κρούσμα στην τάξη, θα έχουμε επιπλέον εργαστηριακά για εκπαιδευτικούς και για μαθητές στο επικίνδυνο διάστημα, περίπου 7 ημερών», δήλωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, ο κ. Κόπτσης, τονίζοντας ότι στόχος είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα παιδιά που θα έχουν άμεση επαφή με το κρούσμα, είπε ότι πιθανόν να υπάρξει μια μικρή διαφοροποίηση. «Μόνο το κρούσμα θα τίθεται σε καραντίνα», σημείωσε ο κ. Κόπτσης.

Παράλληλα, τόνισε ότι το σχολείο δεν θα αναστέλλει τη λειτουργία του για ένα κρούσμα, αλλά θα αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός. Κατά τα άλλα, ό,τι ίσχυε πέρυσι θα ισχύσει και φέτος σε σχέση με τα μέτρα προστασίας, δηλαδή χρήση μασκών, αντισηπτικών κ.λπ.

Οι εκπαιδευτικοί θα μπαίνουν με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης
Αναφορικά με το πώς θα μπαίνουν στα σχολεία εκπαιδευτικοί και μαθητές, στο πλάνο είναι οι εκπαιδευτικοί θα μπαίνουν στο σχολείο αν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης. Αν όχι, με δήλωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ δύο φορές την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα. Για τους μαθητές άνω των 12 ετών, θα χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, διαφορετικά θα επιδεικνύουν αρνητικό self test δύο φορές την εβδομάδα, που θα παρέχονται δωρεάν από το Δημόσιο.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η επιστροφή στην κανονικότητα για τα παιδιά. «Το χρωστάμε στους μαθητές να λειτουργήσει το σχολείο διά ζώσης, όπως είναι στην κανονικότητά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως εκδόθηκε και σήμερα αποστέλλεται στα σχολεία «οδηγός για διαχείριση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και παρεμβάσεων» που θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς στη σχολική κοινότητα, το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών έχει ξεπεράσει το 80%, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των εμβολιασμένων μαθητών.

Τέλος, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα αναπληρώνονται οι εκπαιδευτικοί, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας σημείωσε: «Έχουμε δημιουργήσει ειδική πλατφόρμα και αν δημιουργούνται κενά στα σχολεία λόγω εκπαιδευτικών που νοσούν ή δεν μπαίνουν στην τάξη για άλλους λόγους, μέσω της πλατφόρμας, τους καλούμε αυθημερόν, ανάλογα με την ετοιμότητά τους, να παρουσιαστούν μέσα σε μία έως τρεις ημέρες, για να κλείσουμε τα κενά αυτομάτως».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα