Πώς σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος την απαγόρευση εισόδου στον Βαρουφάκη

17.04.2024 / 8:49
varoufakis.jpg

Η απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία που επέβαλαν οι Αρχές στον Γιάνη Βαρουφάκη έγινε αντικείμενο συζήτησης στα ΜΜΕ, με την απόφαση να έχει διχάσει, όπως αναφέρει η DW.

«Μετά τις δηλώσεις που έκανε και που ήταν αναμενόμενο να ξανακάνει, ήταν το σωστό μέτρο» δήλωσε στην εφημερίδα Tageszeitung ο Γιόζεφ Σούστερ, πρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου της Γερμανίας, για την απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία που επιβλήθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη, μετά τη Διάσκεψη για την Παλαιστίνη στο Βερολίνο.

Ο Γιόζεφ Σούστερ ανέφερε πως «αν σε ένα τέτοιο συνέδριο προπαγανδίζονται εγκληματικά συνθήματα και η καταστροφή κρατών -από οποιονδήποτε-, τότε πιστεύω ότι έχουν ξεπεραστεί τα όρια της ελευθερίας της γνώμης και του λόγου. Και τότε περιμένω από την αστυνομία να διαλύσει μια τέτοια συνάντηση».

Ωστόσο, σε άλλο άρθρο, η Tageszeitung εκφράζει αμφιβολίες για τη συμπεριφορά των γερμανικών αρχών. Όπως επισημαίνει, «δεν υπήρξαν ποινικά κολάσιμες δηλώσεις στη διάσκεψη, κάτι που παραδέχτηκε και η αστυνομία».

«Όποιος διαδίδει ισλαμιστική προπαγάνδα και μίσος κατά των Εβραίων πρέπει να γνωρίζει ότι τέτοια εγκλήματα θα διώκονται γρήγορα και με συνέπεια, είπε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η εκπρόσωπος όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα, «δεν ήθελε να δηλώσει ποιες ακριβώς είναι οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 63χρονο Έλληνα πρώην υπουργό Οικονομικών». «Δεν είναι δυνατή η παροχή πληροφοριών για μεμονωμένες περιπτώσεις», δήλωσε η ίδια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα