Πώς λειτουργεί η δίαιτα 30-30-30 που σαρώνει στο tik-tok

15.04.2024 / 7:31
5a8acf33a2e542fdb8f3ce85a3f4a3f1

Μια νέα δίαιτα έχει γίνει viral στο TikTok. Συγκεκριμένα πρόκειται για την διατροφή «30-30-30», την οποία όσοι χρήστες την έχουν κάνει ισχυρίζονται πως τους έχει βοηθήσει στην απώλεια βάρους αλλά και στην διάρκεια διατήρησής του.

Γιατί λέγεται «30-30-30»

Η συγκεκριμένη δίαιτα περιλαμβάνει την κατανάλωση 30 γραμμαρίων πρωτεΐνης μέσα σε 30 λεπτά μετά το πρωινό ξύπνημα και στη συνέχεια30 λεπτά άσκησης χαμηλής έντασης.

Την μέθοδο αυτή την έκανε γνωστή ο διατροφολόγος Gary Brecka, ο οποίος υποστηρίζει πως η δίαιτα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα.

Πώς λειτουργεί η δίαιτα 30-30-30

Στο πρωινό, το πιάτο είναι απαραίτητο να περιέχει απαραίτητα 30 γραμμάρια πρωτεΐνης, όπως για παράδειγμα αυγό ή κοτόπουλο, ακόμα και αν περιλαμβάνει υδατάνθρακες.

Στην συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει 30λεπτη άσκηση σε σταθερό, χαμηλό ρυθμό. Δηλαδή ασκήσεις χαμηλής έντασης που δεν ανεβάζουν πολύ τον καρδιακό ρυθμό.

Η πρωτεΐνη δίνει ένα αίσθημα πληρότητας μετά από ένα γεύμα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση πρωινού με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορεί να μειώσει την ποσότητα των σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η τάση

Αν και δεν έχει μελετηθεί ακόμη, όπως φαίνεται όμως μάλλον έχει γίνει τάση. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι τους έχει βοηθήσει, το καλύτερο για όποιον θέλει να χάσει κάποια κιλά, πολλά ή λίγα, είναι να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα