«Πονοκέφαλος» για τον ΣΥΡΙΖΑ το πότε θα γίνουν οι εκλογές

04.12.2022 / 10:21
syriza-intime-4

Να αποκωδικοποιήσουν το «Enigma» του Κυριάκου Μητσοτάκη για το χρόνο των εκλογών καθώς από το «μυρίζουν εκλογές» του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, υπήρξε υποχώρηση με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων για κάλπες στο τέλος της θητείας.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός άνοιξε θέμα πρόωρων εκλογών τον Γενάρη και τώρα το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί με διαρροές να το κλείσει.
«Η κυβέρνηση έχει κατεβάσει τα μολύβια και ο ίδιος, αδιαφορώντας και αδυνατώντας να ακούσει τα προβλήματα των πολιτών, μαδάει τη μαργαρίτα για το χρόνο των εκλογών με διαρκές «σκωτσέζικο ντους» για τους πολίτες, τόνιζαν χαρακτηριστικά ενώ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να καλλιεργεί το κλίμα αλλά να μη θέλει να χάσει και το στοιχείο του αιφνιδιασμού.
Μάλιστα στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε – μετά από καιρό αμφιταλαντεύσεων – στη στρατηγική της αυτοδυναμίας, κάτι το οποίο φαντάζει απίθανο με τα πραγματικά δημοσκοπικά δεδομένα προϊδεάζοντας το πολιτικό προσωπικό αλλά και το εκλογικό σώμα για αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και ακυβερνησία, άρα και αποσταθεροποίηση, μέχρι να ξαναβγεί ο ίδιος Πρωθυπουργός.
Θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ πως με την επιστροφή στο αφήγημα της αυτοδυναμίας αποσκοπεί ουσιαστικά στην συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ καθώς οι διαρροές από τα δεξιά της ΝΔ είναι τεράστιες. Ωστόσο πιστεύουν πως αυτό θα γυρίσει στο τέλος μπούμερανγκ καθώς όπως σημείωναν από τη μελέτη όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων, αν στις πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική δεν υπάρξει αυτοδυναμία από κανένα κόμμα, τότε οι πολίτες σε ποσοστό 54% θέλουν να φτιαχτεί κυβέρνηση συνεργασίας και μόνο το 37% θέλει να προκηρυχτούν νέες εκλογές.
Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις όπου εμφανίζουν τη ΝΔ να διατηρεί σημαντικό προβάδισμα από την Κουμουνδούρου υποστήριζαν ότι «όλες οι δημοσκοπικές εταιρείες υποεκτιμούν σταθερά τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δέκα χρόνια, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί σε όλες ανεξαιρέτως τις κάλπες» και επικρατεί βεβαιότητα πως η διαφορά πλέον, σε μη προεκλογική περίοδο αφού δεν έχουν μπει τα διλήμματα και δεν έχουν προκηρυχθεί εκλογές, κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους και ότι το «παιχνίδι» τώρα αρχίζει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα