Ποια ευρωπαϊκή χώρα αίρει τα περιοριστικά μέτρα κατά της Covid-19

03.09.2021 / 18:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
CORONAPASS-EUROPE

Σε μια ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι πλέον αναγκαίο το πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε εστιατόρια και μπαρ, ενώ αναμένεται να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά της μετάδοσης της Covid-19, καθώς η κυβέρνησή της ανακοίνωσε πως η επιδημία είναι “υπό έλεγχο”.

Μοναδική εξαίρεση όπου θα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, θα είναι οι συνοριακοί έλεγχοι.

Coronapass

Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε την απόφασή της, επισημαίνοντας ότι από την αρχή είχε υποσχεθεί πως τα μέτρα θα παρέμεναν σε ισχύ όσο αυτά θα ήταν αναγκαία.

“Τώρα έχουμε φτάσει σ’ αυτό το σημείο” όπου πλέον δεν είναι αναγκαίοι οι περιορισμοί, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, Magnus Heunicke, σε ανακοίνωσή του, στην οποία εγκωμιάζει τα υψηλά επίπεδα εμβολιασμού στη Δανία. Οι Αρχές Υγείας είναι σύμφωνες με αυτήν την απόφαση.

Πάντως, η Δανία δεν είχε επιβάλει πολλά μέτρα. Οι πολίτες έπρεπε να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, το λεγόμενο “Coronapas”, ή νόσησης ή ανάρρωσης για να εισέλθουν σε εστιατόρια, μπαρ και κινηματογράφους αλλά και σε κάποιες άλλες εσωτερικές εγκαταστάσεις. Τον Ιούνιο ξεκίνησε η σταδιακή κατάργηση μάσκας.

CORONAPAS - Δανία

Οι περιορισμοί, που επιβλήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, στηρίχτηκαν νομικά στην ταξινόμηση του κορονοϊού ως “κρίσιμης απειλής για την κοινωνία”, κάτι που αναμένεται να λήξει στις 10 Σεπτεμβρίου.

Πλέον οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να δείχνουν το λεγόμενο “Coronapas” για να παρακολουθήσουν αθλητικές διοργανώσεις ή να μπουν σε κλαμπ. Επίσης, δεν θα είναι αναγκαίο να διαθέτουν το πιστοποιητικό εμβολιασμό και για άλλες εγκαταστάσεις, από αυτήν την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα