Παρασκευή, 27.05.2022, 5:19 μμ

Πλησιάζει η Black Friday 2021: Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

13.11.2021 / 14:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fa 23

Όλο και πιο κοντά η Black Friday 2021. Η «γιορτή» των καταναλωτών λόγω των προσφορών σε πολλά εμπορικά καταστήματα.

Η πολυαναμενόμενη Black Friday 2021 είναι η 26η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τα τελευταία χρόνια αυξάνεται, κατακόρυφα, το αγοραστικό ενδιαφέρον, ενώ τρεις ημέρες μετά, στις 29 Νοεμβρίου, ακολουθεί η Cyber Monday 2021.

Η «Black Friday» (Μαύρη Παρασκευή) είναι το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου. Από τις αρχές του 21ου αιώνα, έγιναν προσπάθειες να εισαχθεί η «Black Friday» σε άλλες χώρες, ενώ στην Ελλάδα η έκανε «πρεμιέρα» το 2015.

Πέντε κανόνες για τους καταναλωτές

Σε πέντε κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται, προκειμένου να μην πέσουμε στην παγίδα δήθεν προσφορών, αναφέρεται η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ).

-Οι καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν, όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων.

-Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

-Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.

-Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.

-Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης).

Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.

-Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει.

-Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Η ΕΕΚΕ συστήνει στους καταναλωτές να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να μη δελεάζονται από φαινομενικά εντυπωσιακές προσφορές οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να είναι παραπλανητικές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα