Πέτσας: Μόλις οκτώ ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για ενίσχυση του EΣΥ

23.11.2020 / 13:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
shutterstock558136654

«Μόνο οκτώ ιδιώτες γιατροί έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας για ενίσχυση του ΕΣΥ» αποκάλυψε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι «η ανταπόκριση δεν είναι η αναμενόμενη» και πρόσθεσε:

«Καλούμε για τελευταία φορά τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο πολύτιμο έργο των συναδέλφων τους».

Σε ερώτηση του newsbeast.gr για τον αν προβλέπεται έκτακτο επίδομα στο υγειονομικό προσωπικό που έχει ριχτεί στη μάχη του κορονοϊού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

Advertisement
End of ad break in 24 s
You can close Ad in 4 s
«Έχουμε ενισχύσει εμπράκτως το προσωπικό και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να είμαστε δίπλα τους». Ερωτηθείς για το αν θα αξιοποιηθεί και άλλη στρατιωτική υγειονομική δομή πέραν του 424 στρατιωτικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, ο Στέλιος Πέτσας επισήμανε ότι: « όπου χρειαστεί θα αναπτυχθούν στρατιωτικές δομές, είτε στη Βόρεια Ελλάδα, είτε σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή που αντιμετωπίζει ασφυκτική πίεση».

Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας, η εξάπλωση του κορονοϊού συντηρείται στους κόλπους των οικογενειών. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η ηλικιακή ομάδα 40-65 ετών παρουσιάζει σταθερά τη μεγαλύτερη επίπτωση, ενώ ακολουθεί η ομάδα ηλικίας 19-39, που παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης, πρόσθεσε.

Ο κορονοϊός στις αρχές Νοέμβρη πέρασε από τους 20άρηδες και 30άρηδες στις μεγαλύτερες ηλικίες, η εξάπλωσή του συνετηρείται στους κόλπους των οικογενειών, πρόσθεσε και τόνισε: Τώρα λοιπόν περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με τους μεγαλύτερους των οικογενειών μας και να τους βοηθήσουμε να περάσουν την περίοδο του lockdown με μεγαλύτερη ασφάλεια», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα